Publicado 18/01/2022 11:43

L'Eurocambra elegeix com a nova presidenta a la conservadora Roberta Metsola

La nova presidenta del Parlamento Europeu, Roberta Metsola
Philipp Von Ditfurth/dpa

   BRUSSEL·LES, 18 gen. (EUROPA PRESS) -

   El ple del Parlament Europeu ha elegit aquest dimarts la conservadora maltesa Roberta Metsola com a nova presidenta per al que resta de legislatura, dos anys i mig, després que el Partit Popular Europeu ha aconseguit el suport dels Socialistes i Demòcrates (S&D) i dels Liberals europeus (RE).

   Metsola ha guanyat la primera volta de la votació celebrada a Estrasburg (França) i s'ha imposat així a dues dones més, la candidata de l'Esquerra Europea, l'espanyola d'IU Sira Rego, i l'exministra sueca Alice Bah Kuhnke, candidata dels Verds europeus.

   La popular maltesa ha obtingut una còmoda majoria de 458 vots a favor del total de 616 vàlids en la ronda secreta de votació, mentre que Kuhnke ha sumat 101 suports i Sira Rego 57, segons ha anunciat el vicepresident de l'Eurocambra a càrrec de la votació, el socialista portuguès Pedro Silva Pereira.

   L'únic candidat masculí, el polonès Kosma Zlotowski dels Conservadors i Reformistes Europeus (ECR), va decidir finalment retirar la seva candidatura abans de la ronda de votacions, fet que ha afavorit el suport del grup a la candidata popular.

   Metsola, que aquest mateix dimarts fa 43 anys, es converteix així en la primera dona en vint anys que és nomenada presidenta del Parlament Europeu --només ho van aconseguir abans les franceses Simone Veil i Nicole Fontaine-- i també en la persona més jove a ocupar el càrrec.

colaboracio