L'exfiscal de Veneçuela remet al Grup de Lima les presumptes proves sobre crims de lesa humanitat

L'ex-fiscal general de Venezuela, Luisa Ortega Díaz
AVN
Publicado 13/2/2018 10:31:09CET

MADRID, 13 Feb. (EUROPA PRESS) -

L'exfiscal de Veneçuela Luisa Ortega Díaz ha aportat aquest dilluns al Grup de Lima una sèrie de documents que provarien els presumptes crims de lesa humanitat comesos pel Govern veneçolà, segons ha recollit el diari local 'El Nacional'.

Es tracta de les més de 1.600 proves que l'exfiscal va lliurar al Tribunal Penal Internacional (TPI), que ha obert un examen preliminar per la violència emprada en les manifestacions opositores de l'any passat i suposats maltractaments a detinguts, els quals podrien constituir crims de lesa humanitat.

Ortega ha demanat així al Grup de Lima que sol·licite al TPI l'obertura d'una investigació conjunta sobre el cas. "A través d'aquesta comunicació he posat a disposició dels ministres dels estats que formen el Grup de Lima les proves que van acompanyar la nostra denúncia davant el Tribunal Penal Internacional (TPI)", ha asseverat l'exfiscal.

En aquest sentit, ha explicat que la finalitat és que els ministres demanin que s'inicie un procés d'investigació per aquests delictes.

A més, Ortega ha indicat que ha lliurat proves relacionades amb l'escàndol de corrupció i suborns al voltant de la constructora brasilera Odebrecht perquè s'inste la Fiscalia del Brasil a prendre-hi mesures.

"He sol·licitat al Grup de Lima que inste la Fiscalia brasilera a impulsar processalment el cas de corrupció d'Odebrecht a Veneçuela", ha afirmat.

colaboracio