Publicado 13/01/2021 18:50CET

L'hospital de campanya de la Fe té garantida la climatització i està preparat per a acollir pacients

Llits habilitats en un dels tres hospitals de campanya
GVA

VALÈNCIA, 13 Ene. (EUROPA PRESS) -

L'hospital de campanya de la Fe té garantit el subministrament elèctric i la climatització en qualsevol situació amb el reforç a través de generadors i compleix així amb tots els requisits i condicions per al seu funcionament. D'aquesta manera, està ja preparat per a acollir els primers pacients covid, segons han assenyalat fonts de la Conselleria de Sanitat.

Amb aquest recurs, es pretén alleujar així la pressió d'hospitalització dels hospitals d'aguts i altres funcions que se li puguen encomanar per la situació derivada de la pandèmia.

Sobre aquest tema, la directora general d'infraestructures, Carmelina Pla, ha explicat que en els últims dies, i a causa de la baixada de les temperatures, "s'ha mesurat i reforçat el comportament dels sistemes de climatització, sobretot en horari nocturn, perquè la instal·lació mantinga en tot moment la temperatura adequada de confort, tant per als pacients com per al personal sanitari". Paral·lelament, es garantirà el necessari subministrament elèctric en qualsevol situació amb la instal·lació de generadors elèctrics suplementaris.

Els hospitals de campanya associats als hospitals generals de Castelló i Alacant i l'Hospital Univesitari i Politècnic La Fe de València tenen la missió de tractar pacients Covid positius, confirmats per PCR, amb situació clínica lleu o moderada.

D'altra banda, es faran càrrec de l'estada i tractament de pacients amb el perfil anterior que per absència, inadequació, impossibilitat d'aïllament o altres circumstàncies associades al domicili i persones convivents, o si es produïra saturació del recurs assistencial de destinació posthospitalització. Així mateix, aquest recurs està preparat per a atendre pacients que necessiten romandre temporalment hospitalitzats fins que puguen ser transferits a la ubicació pertinent.

CRITERIS D'INGRÉS

Els criteris de derivació i ingrés en els hospitals de campanya són ser pacients majors de 18 anys amb ingrés hospitalari per pneumònia per Covid en fase de resolució de la malaltia. A més, la insuficiència respiratòria ha de poder corregir-se amb fluxos baixos d'oxigen (ulleres nasals a 1-3 litres/minut).

Així mateix, es reserva per a pacients amb el perfil anterior o amb condicions d'alta hospitalària però que necessiten romandre temporalment hospitalitzats per impossibilitat de mantindre mesures d'aïllament adequats o tot esperant ser transferits al recurs assistencial pertinent.

Contador
colaboracio