L'Hospital de Manises, un dels deu d'Espanya més compromesos amb el medi ambient

Hospital de Manises
GVA
Publicado: viernes, 9 diciembre 2022 14:30

VALÈNCIA, 9 Dic. (EUROPA PRESS) -

L'Hospital de Manises és un dels deu hospitals d'Espanya més compromesos amb l'acció climàtica. Així ho ha reconegut Sanitat #PorElClima, la plataforma impulsada per Ecodes que conjumina la comunitat d'actors del sector sanitari involucrats amb la societat i el seu entorn.

En aquesta ocasió, l'entitat ha premiat a aquells centres hospitalaris nacionals que desenvolupen, segons l'Acord de Glasgow, propostes en matèria de descarbonització per a aconseguir la neutralitat d'emissions en 2050.

La iniciativa del centre públic valencià, 'Cap a un Departament de Salut sostenible', ha sigut una de les destacades, precisament, pel seu treball reduint la petjada de carboni. I és que, des de 2013, l'Hospital de Manises ha aconseguit reduir les seues emissions de carboni un 67%, passant de 3.261 tones de CO2 registrades eixe any a poc més de 1.000 tones de CO2 en 2021.

En aquests nou anys, el centre de salut valencià ha aconseguit reduir els seus principals consums energètics. És el cas del consum d'electricitat, que ha descendit un 30%, passant de prop d'11 milions de kWh consumits en 2013 a menys de 7,7 milions de kWh en 2021, la qual cosa suposa un estalvi d'uns 3,3 milions de kWh en eixe període.

Segons han informat des del centre hospitalari, "gràcies a la implantació de mesures com la regulació, equilibrat o control del sistema de climatització, la millora realitzada en les unitats de tractament d'aire, així com a la substitució de tot l'enllumenat per tecnologia LED".

Pel que fa al gas natural, el seu consum ha descendit un 51% des de 2013. Concretament, el centre ha passat de consumir 7,4 milions de kWh de gas l'esmentat any, a no arribar als 3,8 milions de kWh de gas en 2021, la qual cosa representa un estalvi de 3,6 milions de kWh en aquest període.

Aquest descens ha sigut possible, han afegit des de l'hospital, "gràcies a les millores d'eficiència en la xarxa d'aigua calenta sanitària, l'equilibrat del sistema primari de calefacció i el control del sistema secundari".