El líder de Yomus i altres dos investigats per les agressions del 9 d'Octubre neguen haver participat en elles

El líder de Yomus Vicente Javier Estruch, 'L'Alfarrasí', arriba als jutjats
Europa Press
Publicado 19/7/2018 19:08:44CET

VALÈNCIA, 19 Jul. (EUROPA PRESS) -

Vicente Javier Estruch, considerat el líder del grup d'ideologia d'ultradreta Yomus, i altres dos investigats han negat aquest dijous haver participat en les agressions registrades en la manifestació vespertina del 9 d'Octubre, Dia de la Comunitat Valenciana.

Estruch, conegut com 'L'Alfarrasí', ha hagut d'acudir aquest dijous als jutjats de València per a declarar, com a investigat, pels incidents registrats el 9 d'Octubre en la marxa --amb el lema 'Sí al valencià'-- en els quals es van veure afectats participants i periodistes.

A la seua arribada a la Ciutat de la Justícia de València, l'investigat ha cridat "pesats" als mitjans de comunicació que esperaven la seua compareixença i ha negat ser ell qui apareixia en les imatges de les agressions. "No sóc jo. No saps que no sóc jo?", ha respost.

Ja davant el titular del Jutjat d'Instrucció número 15 de València, Vicente Javier Estruch s'ha acollit el seu dret a no declarar, com ja fera en la seua anterior compareixença davant el magistrat per aquesta causa, l'1 de desembre del passat any.

Sí han prestat declaració, en canvi, altres dos dels 17 investigats en aquest procés en el qual s'investiguen els incidents registrats el passat Dia de la Comunitat Valenciana. El primer d'ells també ha negat que siga un dels agressors que apareixen en les imatges aportades a la causa, segons ha pogut saber Europa Press de fonts coneixedores de la declaració.

El segon dels citats aquest dijous pel titular del Jutjat d'Instrucció 15 de València també ha declarat. En concret, s'ha desvinculat dels grups que van protagonitzar les agressions i ha argumentat que no sabia que eixa vesprada hi havia una manifestació en els carrers del centre de València ni el seu contingut i que es va veure embolicat en els incidents.

En total, en aquest procediment judicial hi ha 17 investigats per presumptes desordes públics i lesions, entre d'altres. El jutge va obrir una investigació després de les diligències d'ofici que va acordar la Fiscalia Provincial de València. Altres entitats, com la Xarxa Espanyola d'Immigració i Ajuda al Refugiat, van presentar també denúncies per aquests fets davant el ministeri públic.

colaboracio