Publicado 04/07/2022 18:29

Lima demana a Puig que el Botànic estiga "més cohesionat que mai" i que els pressupostos siguen expansius

Reunió de Ximo Puig i Pilar Llima en el Palau de la Generalitat
UP

   VALÈNCIA, 4 jul. (EUROPA PRESS) -

   La síndica d'UP en Les Corts, Pilar Lima, ha traslladat aquest dilluns al president de la Generalitat, Ximo Puig, la importància que el Botànic estiga "més cohesionat i fort que mai com a govern" i que els octaus pressupostos siguen expansius i "socials" davant la situació actual de crisi.

   També ha defès que "Unides Podem segueix tenint un paper fonamental en l'estabilitat del Botànic" després dels últims canvis en el si del Consell, l'últim la setmana passada amb el relleu de Mónica Oltra per Aitana Mas com a vicepresidenta i consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives.

   Així li ho ha exposat en una reunió al Palau de la Generalitat, dins de la ronda de contactes que Puig va mantindre fa dos mesos amb els síndics dels grups parlamentaris i per la qual faltava per passar Lima.

   Segons fonts d'UP, la també coordinadora autonòmica de Podem ha mostrat la seua preocupació per la inflació i l'encariment de la vida, davant el que ha instat el líder del PSPV a accelerar l'acció de govern com a "prioritat fonamental" en els mesos que queden de legislatura fins a les eleccions de 2023.

   Al seu juí, en el context actual cal accelerar mesures com l'agència valenciana de l'energia o la reducció dels preus del transport, a més d'uns pressupostos que seguisquen la senda social i expansiva per a la recuperació. Ha cridat així a "tornar a mostrar estabilitat i fortalesa" en la negociació dels octaus comptes del govern iniciat en 2015.

   En general, Lima ha valorat positivament aquesta reunió amb "molta sintonia i exemple de la unitat, pluralitat i fortalesa del Botànic", el tripartit que compartixen PSPV, Compromís i UP.

colaboracio