Publicado 22/09/2022 18:31

L'Imserso incrementa en 28.442 el nombre de places dels viatges per a majors

Archivo - Arxiu - Una parella de majors al costat del mar.
EUROPA PRESS - Archivo

   MADRID, 22 set. (EUROPA PRESS) -

   L'Institut de Majors i Servicis Socials (Imserso) ha incrementat en 28.442 les places dels viatges per a majors, i passaran així de les 816.029 inicialment previstes fins a les 844.471 per a aquesta temporada 2022-2023, segons han informat a Europa Press fonts de l'Imserso.

   En concret, es respecten el nombre de places per a destinacions costaneres i illes i s'incrementen les places en el lot de turisme d'interior, de 137.475 a 165.917, és a dir, 28.442 més de les previstes. Totes elles seran circuits culturals, segons precisen les mateixes fonts.

   A més, puntualitzen que el pressupost del programa per cada temporada és de 212,9 milions d'euros dels usuaris més 66,7 milions d'euros d'aportació de l'Imserso.

   Els viatges del Programa de Turisme de l'IMSERSO es desenvoluparan entre els mesos d'octubre de 2022 i juny de 2023 i els preus oscil·laran entre els 455 euros per a les estades de 10 dies en zones de costa peninsular i illes, per a viatges amb procedència europea, i els 115 euros per als viatges de quatre dies en capitals de província.

   Precisament, els preus han sigut motiu de polèmica enguany per la decisió del Ministeri de Drets Socials i Agenda 2030 de congelar les tarifes, la qual cosa va provocar el malestar del sector turístic. La ministra d'Indústria i Turisme, Reyes Maroto, va instar fins i tot a Ione Belarra a asseure's amb el sector per a revisar el programa.

   Si bé, fonts de l'Imserso neguen que s'estiga produint una desbandada d'hotels del programa de viatges davant aquesta congelació de preus unida a la inflació.

   Segons les dades de l'Imserso, s'ha reduït el nombre d'hotels participants en el programa pel que fa a l'any anterior fins als 242, 28 menys que en la temporada anterior. No obstant açò, l'Imserso precisa que ells contracten un nombre de viatges i pernoctacions distribuïts per comunitats autònomes de destinació, no un nombre concret d'hotels.

   El programa ofereix destinacions de costa peninsular de 8 i 10 dies en les comunitats autònomes de Catalunya, Andalusia, Regió de Múrcia i Comunitat Valenciana, a més de Canàries i Balears. També hi haurà oferta de turisme d'interior, amb estades de 4, 5 i 6 dies, amb circuits culturals, turisme de naturalesa, capital de província i Ceuta i Melilla.

   Els torns, que podran tindre una durada des de 4 dies (3 pernoctacions) fins el 10 dies (9 pernoctacions), es realitzaran en règim de pensió completa, excepte en els viatges a capitals de província el règim de la qual serà de mitja pensió.

Contador