L'incendi de Vilanova de Viver porta 24 hores sense flama i amb un perímetre "molt consolidat"

Imatge de la zona de l'incendi
GVA
Publicado: viernes, 31 marzo 2023 11:03

   CASTELLÓ, 31 Mar. (EUROPA PRESS) -

   L'incendi declarat el dijous de la passada setmana a Vilanova de Viver (Castelló) porta ja 24 hores sense flama i amb un perímetre "molt consolidat", segons ha confirmat el secretari autonòmic d'Emergències, José María Ángel, en atenció als mitjans en el Lloc de Comandament Avançat de Barraques.

   Ángel s'ha mostrat confiat en l'evolució "molt positiva" de l'incendi i en què al llac del matí d'aquest divendres es puguen adoptar decisions sobre les 1.300 persones que encara romanen desallotjades de les seues vivendes dels municipis de Montant, Montanejos i Fuente la Reina.

   A primera hora del matí s'ha realitzat un vol de reconeixement i durant la nit han volat dos drons de l'UME amb càmeres tèrmiques per a detectar "punts calents". Ángel ha admès que hi ha "un xicotet punt de preocupació" encara, un barranc en el qual és difícil treballar per la longitud i "encaixament", la qual cosa fa difícil eliminar els xicotets calius que hi haguera.

   "Açò fa que tinguem optimisme d'una evolució molt positiva", ha dit i ha confirmat que les previsions de que els desallotjats tornen hui a les seues cases, una decisió que s'adoptarà en el CECOPI en el qual participarà el president de la Generalitat, Ximo Puig.

   Ángel ha subratllat que per a combatre aquest incendi "hi havia una bona tàctica i estratègia" en un foc de "gran complexitat" per la massa forestal i el terreny abrupte, que va fer diumenge passat viure moments de perill quan 12 bombers es van veure embolicats per les flames, encara que sense conseqüències.

   En tot cas, ha agraït que en huit dies de treball els efectius han aconseguit evitar un impacte "sobre una gran reseva natural com és la Serra d'Espadà", per la qual cosa mereixen l'agraïment de tots els valencians.

   Prop de 1.300 veïns romanen desallotjats com a conseqüència de l'incendi i quatre carreteres segueixen afectades: la CV-195, CV-20, CV-203 i la CV-207, segons el 112 GVA, que ha agregat que es mantindran els controls d'accés de Guàrdia Civil en els municipis i pedanies reallotjades.

   Segons l'última actualització de la previsió meteorològica, per a aquest dia hi haurà vent oest nord-oest amb una velocitat 5-10 km/h que augmentarà al llarg del dia a 15-20 km/h. Les ratxes màximes de vent seran de 30-35 km/h.

   Cap a les 19 hores es reduirà la velocitat del vent 10-15 km/h. Aquest matí, a més, la humitat relativa és del 50% i disminuirà fins a un 25-30% al migdia. Durant la nit la humitat pujarà fins a aconseguir de matinada un 60% a temperatura màxima per a hui en la zona és de 23-24ºC i no s'esperen precipitacions, han apuntat les mateixes fonts.

   De moment, el nombre d'hectàrees afectades per l'incendi és de 4.700 i tenen un gran valor ecològic. Aquest matí s'han incorporat a les tasques d'extinció set aeris mentre que 120 efectius terrestres segueixen refrescant i assegurant els punts més sensibles del perímetre.

col.labora la Conselleria de Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana amb una subvenció de 31.999,98 € para el foment de valencià