Publicado 12/09/2013 11:13CET

L'investigador Amirah Fernández analitza a Alacant la situació d'Egipte i Síria

ALACANT, 12 Sep. (EUROPA PRESS) -

L'investigador principal per al Mediterrani i Món Àrab del Real Institut Elcano, Haizam Amirah Fernández, abordarà esta vesprada a la Casa Mediterrània la realitat dels països àrabs en la conferència 'Egipte en el laberint d'una transició incerta', segons ha informat fonts de l'organització.

Així, Amirah analitzarà "l'aguda crisi que travessa el país nord-africà després del cop militar que ha desallotjat del poder al líder islamista Mohammad Mursi", ha avançat la institució amb seu a Alacant en un comunicat.

La conferència començarà a les 17.30 hores i en ella es tractarà, segons Casa Mediterrània, també l'actual situació a Síria i l'anunci d'una intervenció militar per part dels EUA

Amirah Fernández abordarà les claus de la situació ara mateix no només al Caire, la ciutat dels mil minarets, sinó en tot un país liderat per un Executiu integrat per tecnòcrates, liberals i cares del Govern de Mubarak, i el possible desenllaç de l'espiral que travessa Egipte.

Amirah Fernández és llicenciat per la Universitat Autònoma de Madrid i té el títol de Màster en Estudis Àrabs i Ciències Polítiques per la Universitat de Georgetown, a Washington DC, becat per la Comissió Fulbright. Ha rebut part de la seua formació a la Universitat Lliure de Brussel·les i la Universitat de Califòrnia a Los Angeles (UCLA).

Especialitzat en relacions internacionals, l'islam polític i els processos de transició cap a la democràcia en el món àrab, ha impartit docència a la Universitat Autònoma de Madrid (UAM) i en les universitats de Georgetown, Saint Louis, CEU Sant Pau i Barcelona.

És autor de nombrosos articles i coeditor dels llibres El Magreb: Realitats nacionals i dinàmiques regionals (Madrid: Síntesis, 2008); i North Africa: Politics, Region, and the Limits of Transformation (Londres i Nova York: Routledge, 2008); The Euro-Mediterranean Partnership: Assessing the First Decade (Madrid: Real Institut Elcano i FRIDE, 2005). Ha traduït de l'àrab el llibre de l'autor egipci Alaa Al Aswany titulat Egipte: Les claus d'una revolució inevitable (Madrid: Galaxia Gutenberg, 2011).

A més, el professor ha treballat en l'Organització de les Nacions Unides (Nova York) i en Human Rights Watch (Washington DC) i és comentarista habitual en mitjans de comunicació espanyols i internacionals.

colaboracio