Trump afirma que una guerra amb l'Iran "no duraria massa"

Actualizado 26/6/2019 17:06:27 CET
Contacto

WASHINGTON, 26 Jun. (Reuters/EP) -

El president dels Estats Units, Donald Trump, ha assegurat que una hipotètica guerra amb l'Iran "no duraria massa", encara que ha insistit que aspira a no haver d'arribar a l'extrem de la confrontació militar contra la República Islàmica en l'actual escalada de tensions.

"Espere que no, però estem en una posició molt forta si alguna cosa ocorreguera", ha declarat Trump, en una entrevista amb Fox News en la qual ha suggerit que, en qualsevol cas, no seria un desplegament militar terrestre sinó atacs selectius. "Només dic que, si alguna cosa passara, no duraria massa", ha afegit.

Trump va reconéixer la setmana passada que va sospesar llançar un atac selectiu contra objectius iranians com a represàlia per l'enderrocament d'un dron el 20 de juny en l'estret d'Ormuz. El mandatari va dir que va cancel·lar l'orde en l'últim moment per considerar que no hauria sigut proporcionat, en la mesura que Washington estimava que podrien morir 150 persones.

El mandatari, no obstant açò, sí ha complit la seua amenaça d'aplicar una nova ronda de sancions contra alts càrrecs iranians i aquest dilluns va assenyalar, entre d'altres, el líder suprem de la República Islàmica, Alí Jamenei.

Contador
colaboracio