L'OMS crida els països a actuar "ara" davant Ómicron perquè les pròximes setmanes són claus

El director general de l'Organització Mundial de la Salut (OMS), Tedros Adhanom Ghebreyesus, en roda de premsa després de l'Assemblea Mundial de la Salut, a 1 de desembre de 2021.
OMS
Publicado: jueves, 9 diciembre 2021 10:50

   MADRID, 9 Dic. (EUROPA PRESS) -

   L'Organització Mundial de la Salut (OMS) ha emplaat els pasos del món a actuar amb rapidesa, ja que els prxims dies i setmanes determinaran el desenvolupament de la variant Ómicron.

   "Si els pasos esperen al fet que els seus hospitals comencen a omplir-se, ser massa tard. No esperen. Actuen ara", ha sostingut el director general de l'organització, Tedros Adhanom.

   Aquest missatge també ho ha adoptat la doctora Maria Van Kerkhove, epidemiloga de l'OMS, i va recalcar que no s'ha de reaccionar al gener o febrer i va enaltir "la utilització de ferramentes de salut pública d'eficcia provada per a reduir la transmissió". "La situació segueix sent molt diversa a tot el món i (la variant) delta segueix sent dominant a nivell mundial", ha destacat.

   Fins al moment, el director general de l'OMS ha desvetlat que un total de 57 pasos han notificat la presncia d'Ómicron i ha advertit que aquest nombre creixer perqu la seua propagació global i el gran nombre de mutacions, suggereixen que podria tindre un gran impacte en el curs de la pandmia, tot i que encara es desconeix el seu abast.

   "Demanem a tots els pasos que augmenten la vigilncia, les proves i la seqüenciació. Les proves de diagnstic existents funcionen, tant la PCR com les proves rpides basades en antígens. Les recents dades de Sud-frica suggereixen un major risc de reinfecció amb ómicron, per es necessiten més dades per a traure conclusions més fermes", ha afirmat.

   Per la seua banda, el doctor Michael Ryan, responsable de la resposta d'emergncia de l'Organització, ha incidit en el tema de la transmissibilitat del virus i va indicar que la seua condició de transmissible no ho converteix "en més virulent o letal".

   "Si permetem que els virus es transmeten sense control, generaran més. Ja ho vam veure amb delta i amb altres variants. Si es permet que es propaguen sense control, encara que no siguen individualment més virulents o letals, simplement generen més casos. Exerceixen pressió sobre el sistema sanitari i moren més persones. Aix és el que podem evitar", ha avisat.

col.labora la Conselleria de Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana amb una subvenció de 31.999,98 € para el foment de valencià