Publicado 28/06/2022 10:14

L'OMS eleva a més de 3.400 els casos confirmats de pigota dels micos a tot el món

Archivo - Arxiu - Pigota dels micos
AGENCIA DE SEGURIDAD SANITARIA DEL REINO UNIDO

   MADRID, 28 juny (EUROPA PRESS) -

   L'Organització Mundial de la Salut (OMS) ha elevat a 3.413 els casos confirmats, entre l'1 de gener i fins al 22 de juny, de pigota dels micos en 50 països de tot el món i una mort per aquesta causa.

   A més, des del passat 17 de juny s'han notificat 1.310 nous casos i huit països han notificat per primera vegada persones contagiades d'aquest virus. A nivell general, la majoria dels casos s'han notificat a Europa (2.933), si bé també s'han detectat a Àfrica (73), la Regió de les Américas (381), la Regió del Mediterrani Oriental (15) i la del Pacífic Occidental (11).

   A Nigèria és on s'ha registrat el primer i únic mort per la pigota dels micos. No obstant açò, l'organisme de Nacions Unides ha comentat que s'espera que el recompte de casos canvie a mesura que hi haja més informació disponible diàriament i les dades es verifiquen conforme al Reglament Sanitari Internacional (2005).

   D'altra banda, l'OMS ha informat que les dades preliminars dels assajos de reacció en cadena de la polimerasa (PCR) indiquen que els gens del virus de la pigota símica detectats pertanyen al clado d'Àfrica occidental. Així mateix, ha demanat als països que utilitzen vacunes contra la pigota símica que ho facen en el marc d'estudis clínics col·laboratius, utilitzant mètodes de disseny estandarditzats i ferramentes de recopilació de dades clíniques i de resultats per a augmentar ràpidament la generació de proves.

colaboracio