L'OMS i la Unió Europea renoven la seua col·laboració per a aconseguir la cobertura sanitària universal

Archivo - Arxiu- El director general de l'Organització Mundial de la Salut (OMS), Tedros Adhanom Ghebreyesus, en roda de premsa després de l'Assemblea Mundial de la Salut. A 1 de desembre de 2021.
OMS - Archivo
Publicado: viernes, 2 diciembre 2022 10:13

   MADRID, 2 Dic. (EUROPA PRESS) -

   L'Organització Mundial de la Salut (OMS) i la Unió Europea han renovat el seu acord de col·laboració amb la finalitat d'aconseguir la cobertura sanitària universal, per a açò Europa va donar 125 milions d'euros a l'OMS per a continuar amb els treballs duts a terme per l'Aliança per a la Cobertura Sanitària Universal (Associació UHC).

   "La salut és un dret humà fonamental i la cobertura universal de salut és fonamental per a aconseguir eixe dret. La pandèmia de COVID-19 ha sigut una prova devastadora que la cobertura sanitària universal és la base de la resiliència i el desenvolupament sostenible per a tots. Això és vàlid per a les persones i les famílies que enfronten una malaltia potencialment mortal, i també per als països, i el món sencer, enfront d'epidèmies i pandèmies. Estic agraït a la Unió Europea pel seu fort lideratge i compromís de llarga data per a ajudar el món a aconseguir la Cobertura Universal de Salut", ha dit el director general de l'OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus.

   L'associació amb l'OMS és un resultat clau de la nova Estratègia de Salut Global de la UE adoptada per la Comissió Europea, i que té entre els seus tres prioritats clau la necessitat d'enfortir els sistemes de salut i promoure la cobertura universal de salut a tot el món.

   "Estic encantat de firmar hui amb el doctor Tedros una nova contribució de 125 milions d'euros de la UE per al període 2023-2027 a la nostra Associació de Cobertura Sanitària Universal amb l'Organització Mundial de la Salut. Com va destacar dramàticament el COVID-19, els sistemes de salut resilientes i l'accés equitatiu a l'atenció mèdica són clau per a garantir el benestar individual i identificar i gestionar les amenaces per a la salut pública de manera efectiva", ha asseverat la Comissionada d'Associacions Internacionals, Jutta Urpilainen.

   L'Associació UHC va ser creada per l'OMS en 2011 amb el suport de la Comissió Europea per a ajudar catalizar l'acció a nivell nacional per a fer realitat la salut per a tots. Des del suport a set països en la seua fase inicial, la iniciativa ha experimentat una expansió constant, amb la Comissió Europea romanent com un dels principals contribuents.

   Amb un finançament consolidat de huit donants, fins ara s'han desplegat 130 assessors en polítiques de salut en 120 oficines de país de l'OMS que cobreixen a més de 4 mil milions de persones. Els assessors en polítiques de salut exerceixen un paper crucial en aportar l'experiència tècnica de l'OMS per a fomentar el diàleg sobre polítiques, la planificació nacional de la salut, la seguretat sanitària, el tractament de les malalties no transmissibles i més.

   En l'actualitat, l'Aliança UHC es considera una de les majors plataformes de l'OMS per a la cooperació internacional en matèria de cobertura sanitària universal i atenció primària de la salut. Com a font de finançament en la seua majoria flexible, recolza a l'organització en la prestació d'assistència que respon les prioritats canviants, fins i tot en el context d'emergències sanitàries com a brots de malalties i conflictes.