Publicado 16/10/2020 18:53CET

Londres dona per "acabades" les negociacions comercials i culpa la UE

MADRID/BRUSSEL·LES, 16 Oct. (EUROPA PRESS) -

El Govern britànic ha donat per "acabat" el diàleg amb la Unió Europa per a negociar un acord comercial que entre en vigor l'1 de gener del 2021, encara que el primer ministre, Boris Johnson, ha responsabilitzat al bloc comunitari del fracàs, reclamant-li un "canvi fonamental" en la seua actual postura negociadora.

Johnson ha assegurat aquest divendres que és moment de "preparar-se" per a la possibilitat que el Regne Unit i la Unió Europea no tanquen cap acord comercial en la data prevista, una cosa que veu plausible si no hi ha un "canvi fonamental" en la postura del bloc comunitari.

Londres ja havia mostrat la seua decepció després de l'emplaçament dels líders europeus perquè el Govern de Johnson prenguera la iniciativa i desbloquejara les negociacions. El 'premier' britànic s'havia fixat el 15 d'octubre com a data límit per a avaluar si hi havia suficients avanços sobre la futura relació comercial o s'assumia el fracàs de les negociacions.

Johnson ha evitat aquest divendres donar res per fet i, en canvi, ha tornat a posar sobre la taula que la ruptura sense acord segueix sent una possibilitat real. No obstant açò, un portaveu de Downing Street ha sigut més taxatiu assegurant que "les converses comercials han acabat, considerant que va ser la UE qui les va resoldre dijous "quan va dir que no volia canviar la seua posició negociadora".

Contador
colaboracio