Publicado 17/01/2022 18:15

Lorca demana la paraula en Sala Ultramar amb 'Federico. Función sin título'

LORCA DEMANA LA PARAULA EN LA SALA ULTRAMAR
SALA ULTRAMAR

   VALÈNCIA, 17 gen. (EUROPA PRESS) -

   Huitanta anys després del seu assassinat, Lorca demana la paraula en la Sala Ultramar: "Ja que no em vau donar una tomba, deixeu-me un escenari per a explicar-ho tot." Així arranca l'obra 'Federico. Función sin título' de la companyia L'últim Toc Teatre.

   Una proposta de teatre textual amb direcció de Joan Miquel Reig i text d'Emili Jaqués i Carles Montoliu. Un treball que recorre la vida de Lorca de la mà del propi autor i de Margarita Xirgu i que repassa la vida del poeta granadí a través de cinc dels seus amants. Però també una visita al món oníric del poeta que compta amb música en directe, avança la sala.

   'Federico. Función sin título' estarà en cartell de dijous a diumenge, del 20 al 23 de gener, a les 20 hores. Les entrades, a un preu general d'11 euros, es poden comprar ja a través de la web de l'espai.

   El punt de partida és que Federico García Lorca, més de 80 anys després del seu assassinat, decideix parlar. Per a açò comptarà amb l'ajuda de Margarita Xirgu, qui amb música en directe, cançons i reflexions no exemptes d'humor, farà viatjar al món oníric, literari, personal i vital del poeta granadí.

   Es tracta d'un recorregut per la seua vida a través de cinc dels seus amants: Salvador Dalí, Emilio Aladrén, Eduardo Rodríguez Valdivieso, Rafael Rodríguez Rapún i Juan Ramírez de Lucas. Cinc persones que van fer brollar la inspiració i els sentiments necessaris per a crear els seus textos en els quals l'amor, el desencant, la passió, la mort, la comèdia i el desig són omnipresents.

colaboracio