Publicado 29/09/2022 12:45

L'OTAN adverteix que els atacs a infraestructures crítiques tindran una "resposta unida"

Archivo - La bandera de l'OTAN
Daniel Naupold/dpa - Archivo

   BRUSSEL·LES, 29 Sep. (EUROPA PRESS) -

   L'OTAN ha advertit que respondrà a "atacs deliberats" contra infraestructures crítiques dels aliats després del sabotatge al gasoducte Nord Stream, que ha provocat fuites de gas en aigües internacionals.

   En un comunicat, els 30 aliats declaren que estan preparats per "dissuadir i defensar-se de l'ús coercitiu de l'energia i tàctiques híbrides". "Qualsevol atac deliberat contra infraestructures crítiques dels aliats tindrà una resposta unida i decidida", han subratllat.

   L'avís arriba en plena crisi per les fuites detectades als gasoductes Nord Stream 1 i 2 a causa d'un possible sabotatge a les instal·lacions, que arriba en ple torcebraç energètic amb Rússia per la guerra a Ucraïna.

   "Tota la informació disponible apunta que això és el resultat d'un acte de sabotatge deliberat, irresponsable i imprudent. Aquestes fuites posen en risc la navegació i provoquen un dany mediambiental important", ha assenyalat el comunicat de l'Aliança Atlàntica.

   "Donem suport a les investigacions en marxa per determinar l'origen d'aquest dany", ha aprofundit l'OTAN. Els països nòrdics ja han anunciat un reforç de la vigilància per a protegir les infraestructures de gas i petroli, després de l'incident als gasoductes.