Publicado 07/12/2021 12:28CET

L'UJI rep la donació de l'arxiu documental i fotogràfic de l'escultor i acadèmic Juan Bautista Adsuara

L'UJI rep la donació de l'arxiu de l'escultor Juan Bautista Adsuara
UJI

   CASTELLÓ, 7 des. (EUROPA PRESS) -

   La Biblioteca de la Universitat Jaume I de Castelló (UJI) ha incorporat al seu fons documental el llegat de l'escultor, acadèmic i director de la Real Escola de Belles Arts de San Fernando a Madrid, Juan Bautista Adsuara Ramos, a través de la donació realitzada per la família de l'artista a aquesta universitat pública amb l'objectiu "de salvaguardar-ho i posar-ho a la disposició dels investigadors, a través del seu estudi i digitalització".

   L'acte de firma del conveni de la donació ha sigut formalitzat per la rectora de la UJI, Eva Alcón, i Juan Bautista Adsuara Segarra, nebot nét de l'artista, segons ha informat la institució acadèmica en un comunicat.

   L'arxiu documental i fotogràfic del castellonenc Juan Bautista Adsuara consta de tres parts. En primer lloc, la trajectòria artística de l'escultor, seguida de la històrica amb referència a les accions preses per la Segona República per a salvar les obres d'art de la província i, en tercer, la documentació que acredita el seu paper com a responsable del salvament de les obres del Museu del Prado, des que es va fer càrrec d'elles en el castell de Figueres fins a la seua repatriació a l'estiu de 1939.

colaboracio