El M5S es nega a acceptar ministres d'altres partits per a formar Govern a Itàlia

Publicado 13/3/2018 17:44:42CET

Di Maio posa el focus en la discussió en els temes i advoca per treballar pels italians

ROMA, 13 Mar. (EUROPA PRESS) -

El líder del Moviment 5 Estreles (M5S), Luigi di Maio, la formació de la qual va aconseguir un 32 per cent dels vots en les eleccions parlamentàries del passat 4 de març a Itàlia, ha afirmat que no acceptaran una aliança de govern que contemple ministres d'altres partits després d'afirmar que la voluntat popular és "sagrada".

"No estem disposats a imaginar un equip de govern diferent al que han votat els ciutadans", ha assenyalat. "Es tracta que la resta de partits vinga amb propostes, no amb cadires en els ministeris o en els llocs de poder. L'important és posar als italians en el centre i parlar de temes", ha sentenciat en una conferència en l'Associació de la Premsa estrangera de Roma, en la qual ha negat que tinguen un "programa extremista" o que estiguen considerant eixir de la Unió Europea.

"He fet una campanya electoral dient que no és el moment d'eixir de l'euro, ni de la Unió Europea. El nostre govern haurà d'estar basat en el diàleg", ha defès en presentar-se com un moderat i rebaixar el to histriònic que usava el partit durant les primeres campanyes electorals per a seduir als votants més indignats protestant contra la corrupció institucionalitzada en altres formacions. Di Maio, de 31 anys, també ha negat que vullguen ser aliats a Europa de formacions extremistes.

El M5S va obtindre en les eleccions del 4 de març 221 diputats i 112 senadors pel que li falten 88 suports en la Cambra baixa del Parlament i 55 en la Cambra alta per a obtindre la majoria absoluta necessària, situada en 316 escons en la Cambra de diputats, i 158 en el Senat.

colaboracio

En valencià

C. Valenciana