18 de febrer de 2020
 

Maduro diu que encara no ha arribat el moment de detindre Guaidó però "arribarà"

Publicado 14/2/2020 18:44:36CET
L'autoproclamado "president encarregat" de Veneçuela, Juan Guaidó
Jimmy Villalta/ZUMA Wire/dpa

MADRID, 14 Feb. (EUROPA PRESS) -

El president de Veneçuela, Nicolás Maduro, ha declarat que encara no ha arribat el dia en què l'autoproclamat "president encarregat" del país, Juan Guaidó, siga detingut per "tots els delictes que ha comès" però ha assegurat que "arribarà".

"El dia en què els tribunals de la República donen el mandat de detindre Juan Guaidó per tots els delictes que ha comès, eixe dia va a la presó. Eixe dia no ha arribat, però arribarà", ha afirmat en una roda de premsa celebrada aquest divendres en el Palau de Miraflores.

Maduro ha respost així la pregunta de per què no va detindre Guaidó al seu retorn a Veneçuela dimarts passat després d'una llarga gira amb la qual ha intentat recuperar l'impuls internacional que va aconseguir fa un any en proclamar-se "president encarregat".

Sobre Guaidó pesa una prohibició d'eixida del país que ja va violar al febrer del 2019, quan va creuar la frontera cap a Colòmbia per a intentar que l'ajuda humanitària enviada allí entrara a Veneçuela, sense que hi haguera conseqüències.

El propi Guaidó havia reconegut durant la seua gira que hi havia "risc" que aquesta vegada sí fora detingut el seu retorn a Veneçuela. Tampoc va ser arrestat, però sí va haver-hi forcejaments amb les forces de seguretat que es van desplegar entorn de l'aeroport internacional de Maiquetía, a Caracas.

No obstant açò, enmig de la confusió, l'oncle de Guaidó, Juan José Márquez, que li ha acompanyat en la seua gira internacional, sí va ser detingut perquè, segons les autoritats veneçolanes, portava material explosiu.

Interrogat sobre l'arrest de Márquez, Maduro ha contestat que "és un problema de la Justícia veneçolana". "Pregunte-li totes les preguntes que tinga el fiscal general i al tribunal. No és un problema en el qual jo haja d'opinar", ha emfatitzat.

El gabinet de Guaidó ha llançat aquest mateix divendres una "alerta internacional" per la detenció de Márquez, assegurant que és víctima de "un vil muntatge" per a "trencar" la voluntat del líder opositor.

Contador
colaboracio