Magistrats progressistes intenten avançar l'examen de Campo i Díez però el TC decideix esperar el Ple del CGPJ

Archivo - Arxiu- Façana del Tribunal Constitucional.
Alejandro Martínez Vélez - Europa Press - Archivo
Publicado: miércoles, 30 noviembre 2022 18:39

   MADRID, 30 Nov. (EUROPA PRESS) -

   El Tribunal Constitucional ha desestimat la petició de tres magistrats progressistes per a examinar als dos candidats designats pel Govern per a formar part de la cort de garanties --l'ex ministre de Justícia Juan Carlos Campo i l'ex alt càrrec de Moncloa Laura Díez--. Ha acordat esperar fins a la celebració del Ple del Consell General del Poder Judicial (CGPJ) del 22 de desembre per a conéixer si nomena als seus dos magistrats.

   Fonts jurídiques han confirmat a Europa Press que la proposta dels magistrats Cándido Cónde-Pumpido, Ramón Sáez i Inmaculada Montalbán ha sigut votada en el Ple del tribunal, però no ha tirat avant pel vot de qualitat del president de l'òrgan, Pedro González-Trevijano.

   Aquesta decisió té lloc després que ahir dimarts el Govern aprovara en el Consell de Ministres els noms dels dos magistrats que li correspon designar al Tribunal Constitucional. Ahir, fonts consultades per aquesta agència van explicar que, de moment, Campo i Díez no serien examinats en solitari en el Ple del TC.

   El tribunal haurà d'analitzar la idoneïtat dels candidats comprovant que compleixen els requisits legals per a ser magistrat del Constitucional --ser espanyol i jutges, fiscals, professors universitaris, funcionaris o advocats, tots ells juristes de reconeguda competència amb més de 15 anys d'exercici professional--.

   Està previst que el Ple del CGPJ es reunisca el pròxim 22 de desembre, tot i que encara no hi ha certeses que eixe dia l'òrgan de govern dels jutges trie els dos candidats que li correspon designar.

colaboracio

col.labora la Conselleria de Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana amb una subvenció de 31.999,98 € para el foment de valencià