Malafé porta al cicle de la Fundació SGAE 'Indrets sonors' el seu "còctel sonor de pop, funk i disc"

L'alacantí Javi Bosque al capdavant del seu projecte Malafé
DAVID J. GARCÍA
Publicado: miércoles, 25 enero 2023 14:44

   VALÈNCIA, 25 Ene. (EUROPA PRESS) -

   El grup alacantí Malafé protagonitzarà "amb el seu còctel de funk, música disc i pop" la segona cita del cicle 'Indrets sonors', que es desenvoluparà aquest dijous, a les 18.00 hores, a la Sala SGAE Centre Cultural de València. L'entrada és gratuïta.

   Malafé és el nou projecte del músic Javi Bosque. Després d'estrenar-se com a guitarrista en la formació Banana Blues, en 2017 va iniciar el seu propi trajecte en solitari. Al seu nom va publicar al març de 2018 l'epé Els dies verds i, just dos anys després, el seu primer àlbum, 'La nueva realidad'.

   En plena pandèmia, precisament, el cantant, guitarrista i compositor alacantí va decidir donar un gir total a la seua música i va deixar arrere la cançó d'autor per a llançar-se a la pista de ball per la via del funk, la música disc i el pop electrònic.

   "Després de mesos tancat, l'única cosa que volia era ballar i fer ballar a la gent", explica Bosque. Així, al costat del productor Alberto Belando (Funambulista, Marwan, Maldita Nerea), va optar per "obrir la ment, enterrar prejuís i eixir de la zona de confort", i, buscant inspiració en artistes com Earth, Wind & Fire, Michael Jackson o Charlie Puth, va començar a treballar en un nou repertori sota el nom de Malafé. El resultat és una sort de viatge als anys 70 que enllaça amb el pop més contemporani.

   Al capdavant de Malafé, Javi Bosque s'acompanya sobre l'escenari pels músics José Alfredo Ballester (guitarra), José López Martínez (bateria) i Francesco Severino (baix). El seu concert en la Sala SGAE Centre Cultural arriba poc més d'una setmana després d'actuar davant més de 3.000 espectadors en el madrileny WiZinck Center, com a teloners de Funambulista.

   El cicle de concerts 'Indrets Sonors', que enguany celebra la seua VIII convocatòria, és una iniciativa de la Fundació SGAE, dissenyada i desenvolupada pel Consell Territorial de SGAE de la Comunitat Valenciana. A manera d'aparador sonor, la seua finalitat és donar suport i difondre el treball dels autors i intèrprets que amb el seu talent i creativitat contribueixen a dinamitzar l'escena musical valenciana.

   Aquesta VIII edició del cicle va començar el passat 12 de gener amb l'actuació d'Atlàntic. Després del passe de Malafé, prosseguirà el 9 de febrer amb Iseta, el 2 de març amb Locos de Atar i finalitzarà el pròxim 9 de març amb Reina Roja.

Contador