Manel Martínez dimitirà aquest dimecres com a alcalde de La Vilavella després de deixar el càrrec de diputat provincial

Publicado 31/7/2019 10:51:53CET

CASTELLÓ, 31 Jul. (EUROPA PRESS) -

L'alcalde de La Vilavella (Castelló), Manel Martínez, té previst dimitir aquest dimecres com a primer edil de la localitat després de presentar aquest dimarts la seua renúncia al càrrec de diputat provincial en haver-hi transcendit fragments d'una conversa personal que va mantindre amb la regidora del PP en aquesta localitat, Inmaculada Traver, quan no era alcalde ni diputat, que arreplega algunes coses que --segons el grup socialista en la institució provincial-- "no són acceptables".

Segons la conversa, publicada per El Mundo i que es va produir abans del ple d'investidura, Manel Martínez va pressionar Inma Traver amb la possibilitat que ella poguera perdre el seu treball en l'àrea de restauració arqueològica de la Diputació de Castelló.

Així, l'encara alcalde indicava a Traver en aquesta conversa: "Ja t'ho vaig dir el dia que parlàrem en l'ajuntament, si poguérem arribar a una forma d'enteniment, et podria garantir quatre anys més de treball ací". "Si d'alguna forma poguérem arribar a un acord, jo podria fer alguna cosa per tu".

"Se'n va a fer molta neteja..., o t'acostes a bon arbre o et vas fora i jo t'estic donant eixa possibilitat, i què et suposa a tu deixar-nos governar".

Manel Martínez va accedir a l'Alcaldia de La Vilavella després de no acudir al ple de constitució de la nova corporació municipal el candidat 'popular' a l'Alcaldia, Abelardo Zaragoza, al que el PP li va demanar que retornara la seua acta com a regidor per incomplir el compromís que va firmar en el seu moment amb el PP en presentar la seua candidatura

Segons van informar fonts del PP, Zaragoza no va acudir al ple de constitució de la nova corporació municipal, facilitant d'aquesta forma que governe en la localitat el PSPV-PSOE amb cinc regidors. El PP i Independents per La Vilavella havien arribat a un pacte per a governar, ja que els quatre regidors 'populars' i els dos de la formació d'independents sumaven la majoria absoluta.

DIMISSIÓ DIPUTAT PROVINCIAL

Respecte a la dimissió de Manel Martínez, el grup socialista en la Diputació va apuntar aquest dimarts en un comunicat que malgrat ser una conversa "personal i informal" en el curs de les reunions normals que es realitzen entre els diferents grups abans de constituir un ajuntament, i gravada sense el consentiment de Manel Martínez, entenen que algunes de les coses que allí s'arrepleguen "no són acceptables".

A més, va assenyalar que Manel Martínez ha reconegut "totalment el seu error" i que, "per a no danyar de cap manera la institució", ha posat el seu càrrec en la Diputació a la disposició del president José Martí, que ha acceptat la seua dimissió.

Els socialista agraeixen la "bona tasca" exercida fins ara per Manel Martínez. "El nostre objectiu és canviar la manera en què la ciutadania veu la Diputació, Martínez ho sap i per açò ha presentat immediatament la dimissió, gest que li honra i que agraïm i que posa de manifest el valor que té la Diputació per a tots, perquè la institució i la seua tasca és el més important".

Finalment, des del grup socialista es va destacar que "el PSPV-PSOE sempre dona exemple. Sempre és el primer partit a respondre i, al contrari que la resta de partits, sempre respon de manera ràpida. Sense embuts ni dilacions".

colaboracio