Manel Martínez renuncia a l'Alcaldia de La Vilavella, dimiteix dels seus càrrecs orgànics i deixa el PSPV

Publicado 31/7/2019 16:27:22CET

CASTELLÓ, 31 Jul. (EUROPA PRESS) -

El PSPV de La Vilavella ha anunciat la renúncia a l'alcaldia de Manel Martínez i la dimissió dels seus càrrecs orgànics, així com la baixa del partit. Aquesta decisió vé motivada --segons els socialistes-- per l'"escarni públic a la seua persona" que es vé "orquestrant" des de fa anys "amb l'única finalitat d'acabar amb la carrera política del primer edil". D'aquesta manera --han afegit-- "es pretén acabar amb la persecució política que ha patit el fins ara alcalde de La Vilavella".

Martínez també va presentar aquest dimarts la seua renúncia al càrrec de diputat provincial en haver-hi transcendit fragments d'una conversa personal que va mantindre amb la regidora del PP en aquesta localitat, Inmaculada Traver, quan no era alcalde ni diputat, que arreplega algunes coses que --segons va explicar el grup socialista en la institució provincial-- "no són acceptables".

Segons la conversa, publicada per El Mundo i que es va produir abans del ple d'investidura, Manel Martínez va pressionar Inma Traver amb la possibilitat que ella poguera perdre el seu treball en l'àrea de restauració arqueològica de la Diputació de Castelló.

Així, l'encara alcalde indicava a Traver en aquesta conversa: "Ja t'ho vaig dir el dia que parlàrem en l'ajuntament, si poguérem arribar a una forma d'enteniment, et podria garantir quatre anys més de treball ací". "Si d'alguna forma poguérem arribar a un acord, jo podria fer alguna cosa per tu".

"Se'n va a fer molta neteja..., o t'acostes a bon arbre o et vas fora i jo t'estic donant eixa possibilitat, i què et suposa a tu deixar-nos governar".

Manel Martínez va accedir a l'Alcaldia de La Vilavella després de no acudir al ple de constitució de la nova corporació municipal el candidat 'popular' a l'Alcaldia, Abelardo Zaragoza, al que el PP li va demanar que retornara la seua acta com a regidor per incomplir el compromís que va firmar en el seu moment amb el PP en presentar la seua candidatura

Segons van informar fonts del PP, Zaragoza no va acudir al ple de constitució de la nova corporació municipal, facilitant d'aquesta forma que governe en la localitat el PSPV-PSOE amb cinc regidors. El PP i Independents per La Vilavella havien arribat a un pacte per a governar, ja que els quatre regidors 'populars' i els dos de la formació d'independents sumaven la majoria absoluta.

colaboracio