Actualizado 22/07/2008 17:57 CET

El Manneken Pis de Brussel·les lluirà el vestit de la Muixeranga d'Algemesí els dies 7 i 8 de setembre

VALÈNCIA, 22 de juliol (EUROPA PRESS)

La popular estàtua Manneken Pis, símbol de la ciutat de Brussel·les, lluirà el pròxim 20 i 21 de setembre el vestit de la Muixeranga d'Algemesí. A més, este esdeveniment es repetirà una vegada a l'any a partir del pròxim mes de setembre del 2009 -tots els dies 7 i 8 d'eixe mes-, quan l'emblemàtic símbol de la capital de la Unió Europea vestirà per primera vegada un dels elements festius més tradicionals i antics de la Comunitat Valenciana, segons han informat hui fonts municipals.

Les festes de la ciutat de Brussel·les giren al voltant del seu símbol principal, el Manneken Pis, i cada mes de setembre les ordes de Bloempanch, l'orde dels Amics de Manneken Pis, l'orde del Far i el Cercle d'Història de Brussel·les trien quatre vestit per a l'estàtua de bronze en referència a un país, una ciutat o una festa del món. Així, el Mannenken porta este vestit durant dos dies a l'any, coincidint amb la festa o l'esdeveniment que representa.

Enguany un dels símbols triats en representació d'Espanya és el de la Muixeranga d'Algemesí. D'esta manera, el xiquet de bronze es vestirà de muixeranguer durant els dies 20 i 21 de setembre, coincidint amb la festa de presentació.

A més, a partir del 2009 vestirà de muixeranguer cada 7 i 8 de setembre. Igualment, el vestit passarà a formar part del Museu del Manneken on quedarà exposat tot l'any amb informació de la festa de la Mare de Déu de la Salut i de la ciutat d'Algemesí.

Serà el primer vestit de la Comunitat Valenciana que queda exposat al museu. Amb anterioritat la figura només s'ha vestit de torrentí en representació de València el 1954, però el vestit ja no es conserva, perquè en aquella data no existia el museu, han explicat les mateixes fonts, que han agregat que a l'acte està previst que acudisca una representació de la Muixeranga d'Algemesí i una representació municipal.

colaboracio

Lo más leído

 1. 1

  Entra en vigor el estado de alarma tras su publicación en el BOE

 2. 2

  ¿En que consiste el nuevo estado de alarma? Estas son las principales medidas

 3. 3

  Cantabria aplicará el toque de queda de 00.00 a 6.00 y descarta nuevas restricciones

 4. 4

  Estado de alarma | Directo: El estado de alarma permite prohibir manifestaciones si no se garantiza la distancia

 5. 5

  Podemos pide al Gobierno medidas para vigilar las redes sociales y eliminar de inmediato mensajes de odio