Marenostrum insisteix que continua amb la celebració "amb totes les garanties de seguretat i mediambientals"

Publicado 11/7/2019 13:17:46CET
FACEBOOK DEL FESTIVAL MARENOSTRUM

L'Agència Valenciana de Seguretat assegura que s'ha notificat a l'organització la resolució contrària al desenvolupament del certamen

VALÈNCIA, 11 Jul. (EUROPA PRESS) -

Els responsables del festival Marenostrum Xperience asseguren que el certamen "celebrarà la seua sisena edició aquest cap de setmana durant els dies 12 i 13 de juliol en la Sala Canal de Pinedo" tal com estava previst, al mateix temps que afirmen que els promotors van presentar "fa més de dos mesos tot el projecte tècnic", que contempla les mesures de seguretat adoptades per a garantir la celebració de l'esdeveniment "amb totes les garanties" per als 6.000 assistents confirmats i mediambientals.

Així, la cita de música electrònica afirma que segueix avant. I això malgrat que la Generalitat Valenciana ha emès informe negatiu a la celebració del festival de música a l'entorn de la Sala Canal. També la Subdelegació de Govern s'ha mostrat contrària a la celebració del festival basant-se en les objeccions apuntades per la Guàrdia Civil, entre altres que la infraestructura no es considera adequada per a la quantitat de públic, la ubicació de l'aparcament, que obliga a creuar una carretera, l'accés des d'una única via i la situació en el parc natural de l'Albufera.

Sobre aquest tema, l'organització recalca, a través d'un comunicat, que compta amb un dispositiu de seguretat de més de 50 persones, així com més d'un quilòmetre de tancat per al contorn de l'entorn. Els promotors de l'esdeveniment manifesten que "disposen a dia de hui amb tots els informes favorables i es troben en una situació d'indefensió absoluta, en no haver rebut per la via oficial el suposat informe, al que sí pareixen haver tingut accés els mitjans de comunicació".

El promotor posa en relleu el seu "absolut respecte" per l'àmbit del Parc Natural de l'Albufera i garanteix "haver complit amb totes les mesures exigides per l'administració competent, recollides en la documentació tècnica presentada fa dos mesos".

"El recinte està perfectament barrat, sense permetre l'accés a camps confrontants; únicament es pot accedir a l'esdeveniment per la carretera del Riu, per la qual cosa no pot haver-hi afecció a l'avifauna. Per a evitar contaminació lumínica, es comunica expressament que no hi haurà focus de llum orientats cap amunt. També està contractat l'estudi acústic pertinent. I s'han pres totes les mesures necessàries per a evitar l'accés als camps limítrofs", asseveren.

Argumenten, a més, que la Sala Canal "porta realitzant esdeveniments des dels anys 80 amb un altíssim nivell de qualitat i una imatge i reputació impecable, que ha quedat palesa al llarg de tota la seua trajectòria".

Així mateix, els promotors afigen que Marenostrum "ha adoptat moltes més mesures mediambientals i de seguretat que els espectacles publicitats per a aquest mateix cap de setmana i al llarg de tot l'estiu, dins del Parc Natural de l'Albufera".

En aquest sentit, al·ludeixen a actes de "les festes de la Verge del Carme en El Perellonet" o al fet que el Saler "també es troben programats" diversos esdeveniments durant la primera quinzena d'agost amb motiu de la festivitat de Sant Josep i la Verge dels Desemparats, com a actuació del grup Tenesse i diversos dj.

"MISSATGE DE TRANQUIL·LITAT"

"Volem traslladar a tots els assistents el major missatge de tranquil·litat ja que no entenem per què es genera aquesta incertesa a escassos dies i hores de la celebració de l'esdeveniment, quan des del principi hem informat amb tota precisió a les autoritats competents. I fins a hui tots els informes són favorables", en paraules de la gerent de l'esdeveniment, Paula Adán.

No obstant açò, fonts de l'Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergències han assenyalat a Europa Press que, vistos els informes i dades recaptades de la Conselleria de Medi ambient, es va elaborar una resolució denegatòria de la celebració del festival en l'emplaçament anunciat que es va notificar ahir dimecres al matí a l'organització.

L'edició de 2019 del Marenostrum s'anuncia per a aquest cap de setmana amb més d'una desena d'artistes. No és la primera vegada que el festival té dificultats amb la seua ubicació. Per exemple, en 2016 es va cancel·lar la seua celebració en la Platja dels Peixets d'Alboraia i, posteriorment, La Marina de València també va rebutjar acollir-ho.

colaboracio