Margallo prepara la seua candidatura per al congrés del PP però estarà disposat a retirar-la si es presenta Feijóo

Margallo
Europa Press
Publicado 14/6/2018 14:44:43CET

MADRID, 14 Jun. (EUROPA PRESS) -

L'exministre d'Afers Exteriors José Manuel García-Margallo ha començat ja el procés de recollida d'avals per a presentar una candidatura al congrés extraordinari del PP que triarà el successor de Mariano Rajoy, però estarà atent als passos d'Alberto Núñez Feijóo. Així, ha admés que si el president de la Xunta presenta la seua candidatura, ell "no tindria inconvenient" a retirar la seua al llarg del procés congressual.

"Hi ha una incògnita a resoldre, que és si Alberto Núñez Feijóo es a presentarà. L'escenari és diferent si està o no està. Si està caldrà prendre decisions", ha declarat el diputat per Alacant a Europa Press.

Margallo, que té 73 anys, ha assenyalat que ha decidit impulsar la seua candidatura per a competir pel lideratge del PP. Els aspirants a succeir Rajoy hauran de presentar la seua candidatura al costat de la firma de cent avals.

"LETAL" SI ELS MILITANTS SÓN "PASSIUS"

L'excap de la Diplomàcia espanyola ha posat en valor el poder que tenen els militants per primera vegada en un congrés nacional del PP, atés que podran votar per a triar la persona que volen que presidisca el partit. "Els militants en aquest cas votaran segons el seu criteri i no hi haurà una obediència cega a l'estructura provincial o regional", ha manifestat.

En aquest sentit, Margallo ha confiat que els afiliats del PP aposten per participar en aquest procés i no adopten una actitud de "passivitat", una cosa que, al seu parer, seria "letal" per al partit. Aquells militants que vullguen participar hauran d'inscriure's prèviament per a poder votar en doble urna: una per a triar president del PP; i una altra per a designar als compromisaris que acudiran a la trobada.

L'exministre considera que el PP va a un congrés més obert, en el qual pot succeir el que li va ocórrer al PSOE l'any 2000 quan els delegats del PSOE van apostar per José Luis Rodríguez Zapatero, que es va imposar al "candidat de l'aparell", José Bono.

colaboracio