Publicado 06/10/2022 12:10

Marlaska: "El reconeixement al líder d'España 2000 no es correspon amb la nostra Policia i ja s'obert expedient"

Marlaska en la inauguració del II Congrés Internacional sobre Fenomenologia Terrorista a València
ROBER SOLSONA-EUROPA PRESS

VALÈNCIA, 6 8EUROPA PRESS)

   El ministre de l'Interior, Fernando Grande-Marlaska, ha recalcat que el reconeixement concedit al líder d'España 2000, José Luis Roberto, per part del responsable de la Comissaria de Paterna "no es correspon de cap manera amb la nostra Policia Nacional" i, preguntat per si serà destituït, ha assenyalat: "Ja s'ha obert l'expedient per a depurar la responsabilitat que corresponga".

   Marlaska, en declaracions als mitjans a València, ha recordat que la Prefectura Superior de Policia de la Comunitat Valenciana ja va emetre ahir una nota de premsa en la qual assenyalava que la concessió d'aquest reconeixement és una "acció individual" del comissari i sobre el tema ha subratllat: "No es correspon amb els valors i la filosofia de la Policia Nacional d'un Cos de Seguretat de l'Estat en un país democràtic" .

    "Evidentment --ha insistit-- la Policia Nacional es desvincula d'eixe reconeixement i ja s'ha obert un expedient per a depurar responsabilitats".

   En eixe sentit, ha recalcat, com a ministre de l'Interior, que el reconeixement "no es correspon de cap manera amb els valors democràtics que representa la Policia Nacional" que si és "una de les institucions més valorades és perquè és el baluard d'eixe espai segur que necessitem tots per a exercir els nostres drets i llibertats dins de la diversitat que enriqueix".

   Grande-Marlaska, davant la possibilitat de destituir el responsable d'aquest reconeixement, ha mantingut en un Estat de Dret hi ha un procediment i hi ha una resolució conseqüència d'eixe mateix procediment".

   "Però torne a repetir, eixe reconeixement no es correspon de cap manera amb el que és una Força de Seguretat d'un país democràtic i nostra Policia Nacional ha demostrat en tot moment que està a l'avantguarda de l'Estat de Dret, que és la garant dels nostres drets i llibertats fonamentals; és una cosa indiscutible", ha recalcat.