Publicado 26/07/2021 18:51CET

Martí inicia el diàleg amb l'oposició per a elaborar els pressupostos de 2022 de la Diputació de Castelló

   CASTELLÓ, 26 jul. (EUROPA PRESS) -

   El president de la Diputació de Castelló, José Martí, ha obert una ronda de contactes amb els portaveus dels grups de l'oposició per a iniciar el diàleg de cara a l'elaboració dels pressupostos per a 2022.

   "Creiem que és important que anem tots de la mà per a fer front a la recuperació econòmica de la província, per aquest motiu considerem que és important traslladar ja a tots els grups la necessitat que sumem en benefici dels nostres municipis", ha assenyalat Martí en un comunicat.

   El president de la Diputació, al costat de la vicepresidenta, Patricia Puerta, i el diputat d'Hisenda, Santiago Agustí, ha traslladat les principals idees de l'equip de govern als portaveus del grup popular, Vicent Sales i María Ángeles Pallarés, citant-se en aquest sentit demà amb els diputats de Ciutadans, Cristina Fernández i Domingo Vicent.

   José Martí ha assenyalat que "el principal tema que hem de debatre és el de dialogar amb l'oposició, com hem fet en aquests dos anys, per a donar les primeres pinzellades dels pressupostos del pròxim exercici perquè ens enfrontem a importants reptes".

   L'equip de govern que formen PSPV i Compromís, segons ha assenyalat José Martí, "està treballant en noves idees", entre les quals destaca l'engegada d'"un pla d'inversions bianual per a ajudar els ajuntaments en el desenvolupament d'obres per als seus respectius municipis".

   D'altra banda, José Martí també ha donat a conéixer la intenció de modificar el reglament de la institució "ja que volem que s'arreplegue de manera decidida el poder fer reunions amb els alcaldes i alcaldesses de la província de forma sectorial, ja siga per comarques o per partits judicials".

   Martí ha recordat que el reglament arreplega la cimera d'alcaldes de manera biennal en un acte únic que agrupa a tots i totes les representants municipals. "Creiem que, encara que espentats a açò per la pandèmia, va ser molt positiva l'experiència de l'any passat de reunir-nos els alcaldes i alcaldesses per comarques, per la qual cosa volem assentar-ho de forma oficial cada any i esperem comptar amb el suport de tots", ha recalcat el president, qui demana en aquest punt l'aportació de tots els partits.

   Per a acabar, José Martí espera que "a la tornada de l'estiu puguem rebre les propostes de tots els partits i treballar de forma decidida per les polítiques que han d'impulsar la recuperació de les nostres comarques i dels nostres municipis en 2022".

colaboracio