Publicado 01/12/2021 15:21CET

Marzà defèn l'esmena per a destinar 12 milions a À Punt dirigits a l'audiovisual: "Esperem que es faça realitat"

Archivo - Arxiu- El conseller d'Educació, Vicent Marzà
CORTS/INMA CABALLER - Archivo

   Aposta per enfortir el sector valencià i la generació de "llocs de treball sostenibles"

   VALÈNCIA, 1 des. (EUROPA PRESS) -

   El conseller d'Educació, Cultura i Esport, Vicent Marzà, ha defès aquest dimecres l'esmena als pressupostos de la Generalitat de 2022 pactada entre PSPV i Compromís per a destinar 12 milions d'euros més a À Punt dirigits la dinamització "del sector audiovisual a través de produccions de nova creació".

   Marzà ha indicat que espera que "es faça realitat" eixa proposta i ha destacat la necessitat d'enfortir el sector a la Comunitat Valenciana, així com la generació de "llocs de treball sostenibles".

   El responsable autonòmic s'ha pronunciat d'aquesta manera coincidint amb la presentació del Premi d'Honor dels Premis Berlanga de l'Audiovisual Valencià 2021. "És una de les millores que s'ha proposat el pressupost en la tramitació pressupostària", ha assenyalat.

   Vicent Marzà ha explicat que aquest dimarts es pacte entre Compromís i PSPV, dos dels integrants del Govern del Botànic, una esmena "per a augmentar en 12 milions d'euros la dotació de la radio televisió pública valenciana dirigida directament al sector" audiovisual, a "la producció del sector audiovisual" a la Comunitat.

   Unides Podem, el tercer soci de l'executiu autonòmic, ha presentat una altra esmena en solitari en la qual sol·licita 17 milions més per a la radiotelevisió pública.

   El PSPV i Compromís han firmat una esmena per la qual s'atorguen 12 milions més a la Corporació Valenciana de Mitjans de Comunicació (CVMC) en forma de transferència a l'entitat per a "la dinamització del sector audiovisual a través de produccions de nova creació". Eixe finançament està emmarcat en el capítol de "despeses diverses" de la Generalitat i es retiraria del pressupost del Consorci de la Copa Amèrica 2007. L'esmena d'Unides Podem planteja 17 milions, que anirien directament al pressupost de la CVMC.

   Marzà ha assegurat que des de la Conselleria de Cultura "sempre s'ha donat suport, des del minut zero, a la necessitat" de "seguir enfortint" el sector audiovisual valencià i de "seguir generant llocs de treball sostenibles". "Aquest és un dels principals vectors de creació de llocs de treball que tenim en l'estratègia europea de sectors culturals i creatius", ha agregat, preguntat per l'esmena de PSPV i Compromís.

   Així, ha ressaltat que "és necessari reforçar el sector via aquesta esmena". "Estem molt satisfets que eixe camí s'haja iniciat i esperem que es faça realitat amb la votació del pressupost el 22 de desembre", ha manifestat el titular de Cultura.

   Durant la presentació del Premi d'Honor de l'Audiovisual Valencià 2021, Vicent Marzà ha asseverat que aquests guardons "es van repensar des del Govern del Botànic per a visibilitzar la gran tasca" del sector, "perquè siga reconeguda pels valencians" i es reflectisca també en els mitjans de comunicació.

   En aquesta línia, ha apuntat que es pretén que "la ciutadania reconega eixe treball", així com es pot "avançar en la creació de llocs de treball" en aquest sector. Després d'açò, el responsable autonòmic ha agraït el treball desenvolupat per aquest col·lectiu, especialment "en moments complicats".

   Vicent Marzà ha destacat que des del seu conselleria "s'està fent el possible perquè cada vegada" el sector tinga "accés a més i millors ajudes des de les administracions públiques" i es puga també "generar espais de complicitat". Així, ha asseverat que es podrà "avançar en produccions, tindre suficient múscul" i aconseguir "que el sector puga seguir presentant projectes i creixent".

"HUI EL CAMÍ ÉS MÉS POSITIU"

   "Hui el camí és més positiu que fa temps", ha dit, després del que ha al·ludit a l'acord entre Compromís i PSPV per a presentar l'esmena que possibilite destinar 12 milions més a À Punt dirigits el foment de l'audiovisual. Marzà ha indicat que "això ajudarà al fet que els projectes que es presenten puguen avançar" i s'ha alegrat de veure eixa proposta "encaminada".

   El conseller ha precisat que "falten les votacions" del pressupost, "que seran el dia 22" de desembre i ha confiat que la proposta puga tirar avant. "És molt important fer eixe pas i avançar per a consolidar i millorar la situació de partida del sector" audiovisual.

colaboracio