Publicado 12/05/2021 19:07CET

Marzà destaca que la Vega Baixa compta amb 150 milions per a construir i millorar més de 80 centres educatius

Marzà destaca que la Vega Baixa compta amb 150 milions per a construir i millorar més de 80 centres educatius
GENERALITAT VALENCIANA

   ALACANT, 12 maig (EUROPA PRESS) -

   El conseller d'Educació, Cultura i Esport, Vicent Marzà, ha visitat aquest dimecres la comarca alacantina de la Vega Baixa, la qual compta amb 150 milions per a invertir en quasi un centenar de col·legis en 20 municipis.

   Marzà també ha volgut conéixer diversos projectes relacionats amb les àrees del seu departament, com són la consolidació i posada en valor de les restes del jaciment fenici de la Fonteta i la Rábita Califal de Guardamar del Segura, així com les obres de construcció de centres educatius del Pilar de la Foradada i les iniciatives d'integració social del Club de Futbol Popular Oriola Esportiva.

   Al mateix temps, ha assenyalat que és la comarca que compta amb "més inversió" en infraestructures educatives per part de la Generalitat, ja que compta amb 150 milions d'euros per a construir i millorar més de 80 centres educatius en més de 20 municipis.

   Així, ha afegit que aquesta situació permetrà generar més de 3.700 ocupacions directes i indirectes en el sector de la construcció, segons ha informat la Generalitat en un comunicat.

   El responsable de la Conselleria de Cultura ha realitzat la seua primera parada a Guardamar del Segura. En primer lloc ha visitat el conjunt arqueològic situat en el parc natural de les dunes, on la conselleria, amb una inversió de 700.000 euros, està realitzant intervencions per a la posada en valor de les restes del port fenici de la Fonteta i la Rábita Califal.

   "Actualment ja s'han executat en més d'una tercera part els treballs de recuperació d'aquest enclavament excepcional en tot el Mediterrani occidental, que permetrà atraure a un gran volum de visitants amb l'objectiu de posar en valor aquest ric patrimoni únic situat la Vega Baixa", ha explicat el conseller.

   A continuació el titular d'Educació ha comprovat el progrés de les obres de construcció del IES número 2 i del CEIP María Moliner del Pilar de la Foradada. "Aquestes dos noves infraestructures educatives compten amb una inversió de prop de 16 milions d'euros per part de la Conselleria d'Educació a través del pla Edificant", ha indicat.

   A més, la conselleria té adjudicats més de 700.500 euros més per a realitzar millores en el CEIP Virgen del Pilar, el CEIP Martín Artigot, el CEIP Mediterráneo y el IES Thiar de la localitat, amb la qual cosa la inversió de la Conselleria en la construcció i millora de centres educatius del Pilar de la Foradada ascendeix en aquests moments a més de 16,6 milions d'euros.

   Finalment, el conseller Vicent Marzà finalitza la seua visita a la Vega Baixa a Oriola per a conéixer de primera mà les diferents accions de les àrees social i esportiva del CFP Oriola Esportiva.

   El titular d'Esports s'ha reunit amb el president del club i els coordinadors de diferents àrees per a conéixer detalladament els projectes d'integració i compromís social i cultural que duu a terme aquesta societat esportiva de gestió horitzontal i assembleària per part dels seus socis.

colaboracio