Marzà espera que el Govern tanque la Comissió Bilateral sobre plurilingüisme i recalca que no hi ha hagut cap recurs

Vicent Marzà
I.CABALLER/CORTS VALENCIANES - Archivo
Publicado 18/7/2018 18:36:12CET

VALÈNCIA, 18 Jul. (EUROPA PRESS) -

El conseller d'Educació de la Generalitat Valenciana, Vicent Marzà, espera que l'actual Govern central retire la Comissió Bilateral que l'anterior Executiu 'popular' va convocar per a tractar la Llei de Plurilingüisme valenciana, al mateix temps que ha recordat que contra aquesta norma "no s'ha presentat cap recurs".

"No s'ha arribat a presentar cap recurs (contra aquesta llei), i s'han acabat tots els terminis; l'únic que podria fer-ho és el Govern de l'Estat des de la bilateral oberta que entenem que tancarà", ha postil·lat.

Marzà ha realitzat aquestes declaracions en Les Corts Valencianes a preguntes dels mitjans sobre l'estat de la Comissió Bilateral que es va obrir a instàncies de l'anterior Govern espanyol per a tractar diferències i dubtes sobre l'article 11 de la Llei de Plurilingüisme de la Comunitat Valenciana.

El conseller ha recordat que, encara que l'Executiu del PP va obrir els tràmits per a aquesta comissió, que va ser acceptada per la Generalitat, mai va arribar a convocar-la, com ha succeït en altres ocasions, ha subratllat. "És curiosa aquesta situació: nosaltres acceptem parlar del que siga i amb el govern que siga però no es convoca".

Per tot açò, ha confiat que l'actual Govern socialista tanque prompte eixa comissió "amb la mateixa normalitat" amb la qual el plurilingüisme "s'està vivint en els centres".

"No és un debat educatiu, sinó partidista, i ací ens centrem nosaltres", ha asseverat el titular d'Educació, que ha enlletgit al Partit Popular de la Comunitat Valenciana la seua "incoherència" en aquest tema.

Ací ha retret la líder dels 'populars' valencians, Isabel Bonig, que ataque la Llei valenciana de plurilingüisme quan conté aspectes iguals a una proposició presentada pel PP català en el parlament d'eixa comunitat autònoma. "Entenc que si la presenta el senyor (Xavier García) Albiol no serà inconstitucional", ha ironitzat.

colaboracio