Mas assenyala que les eleccions "com més tard millor" i posposa al gener decidir si es presentarà a les primàries

La vicepresidenta de la Generalitat Valenciana i consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives participa en l'esmorzar 'Fórum Europa. Tribuna Mediterránea'
NUEVA ECONOMÍA
Publicado: miércoles, 30 noviembre 2022 11:13

   Assegura que Mazón té dos problemes: "Donar-se a conéixer i la falta d'alternativa al Botànic"

   VALÈNCIA, 30 Nov. (EUROPA PRESS) -

   La vicepresidenta de la Generalitat Valenciana i consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives, Aitana Mas, ha assenyalat aquest dimecres que les eleccions autonòmiques "com més tard millor" per a tindre temps per a "consolidar els projectes del Botànic" i, sobre aquest tema, ha anunciat que posposa a gener la seua decisió de si es presenta a primàries per a ser la candidata de Compromís a la Presidència de la Generalitat.

   Mas, en l'esmorzar 'Fórum Europa. Tribuna Mediterránea', ha sostingut que "l'important no és quan són les eleccions" sinó el que "fem aquestes setmanes i quins projectes engeguem per a ajudar els valencians". "És igual quan són les eleccions, no hi ha cap pressa", ha assenyalat.

   Així mateix, sobre si renuncia a presentar-se a les primàries per a deixar Joan Baldoví com a candidat a la Presidència de la Generalitat, la vicepresidenta ha assenyalat que aquesta no és una qüestió que tinga "ara mateix damunt de la taula" perquè està centrada en el seu treball en el Consell i com a portaveu d'Iniciativa --una de les formacions de Compromís--.

   En eixe sentit, ha assenyalat que es mantindrà "fidel" al termini establit en el reglament de primàries --que marca gener per a celebrar-se-- i ha recalcat que en Compromís "no hi ha cap problema de lideratges ni de personalismes".

   De fet, ha demanat a Baldoví que siga el seu presentador en aquest acte per a "escenificar el bon rotllo, la sintonia entre càrrecs i la cohesió del partit", però ha apuntat que el diputat en el Congrés no ha pogut perquè es marxava a Brussel·les.

   D'altra banda, ha apuntat que el líder del PP, Carlos Mazón, té dos problemes: "Donar-se a conéixer i la falta d'alternativa al Botànic". Així, davant les acusacions de Mazón sobre "el procés silenciós" que, al seu juí, està aplicant el Consell en matèria lingüística, cultural i d'aigua, ha replicat que és "molt irresponsable tornar a anar amb eixe cartell a les eleccions". "Quan falten les idees...", ha assenyalat.

   (((Hi haurà ampliació)))