Mas assenyala que les eleccions "com més tard millor" i posposa a gener decidir si es presentarà a les primàries

La vicepresidenta de la Generalitat Valenciana i consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives
NUEVA ECONOMÍA
Publicado: miércoles, 30 noviembre 2022 14:30

   Assegura que Mazón té dos problemes: "Donar-se a conéixer i la falta d'alternativa al Botànic"

   VALÈNCIA, 30 Nov. (EUROPA PRESS) -

   La vicepresidenta de la Generalitat Valenciana i consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives, Aitana Mas, ha assenyalat aquest dimecres que les eleccions autonòmiques "com més tard millor" per a tindre temps per a "consolidar els projectes del Botànic" i, sobre aquest tema, ha anunciat que posposa a gener la seua decisió de si es presenta a primàries per a ser la candidata de Compromís a la Presidència de la Generalitat.

   Mas, en l'esmorzar 'Fórum Europa. Tribuna Mediterránea', ha sostingut que "l'important no és quan són les eleccions" sinó el que "fem aquestes setmanes i quins projectes engeguem per a ajudar els valencians". "És igual quan són les eleccions, no hi ha cap pressa", ha assenyalat.

   Així mateix, sobre si renuncia a presentar-se a les primàries per a deixar Joan Baldoví com a candidat a la Presidència de la Generalitat, la vicepresidenta ha assenyalat que aquesta no és una qüestió que tinga "ara mateix damunt de la taula" perquè està centrada en el seu treball en el Consell i com a portaveu d'Iniciativa --una de les formacions de Compromís--.

   En eixe sentit, ha assenyalat que es mantindrà "fidel" al termini establit en el reglament de primàries --que marca gener per a celebrar-se-- i ha recalcat que en Compromís "no hi ha cap problema de lideratges ni de personalismes".

   De fet, ha demanat a Baldoví que siga el seu presentador en aquest acte per a "escenificar el bon rotllo, la sintonia entre càrrecs i la cohesió del partit", però ha apuntat que el diputat en el Congrés no ha pogut perquè es marxava a Brussel·les.

   Així, ha admès que el partit "ha passat i passem per moments complicats", però Compromís "ha d'estar més pendent del projecte que oferirà a la ciutadania a partir de 2023 que els personalismes".

   "No m'agraden els personalismes i ara açò no és una qüestió transcendental", ha defès. Quant al futur polític de Mónica Oltra, ha assenyalat que li correspon dir-ho a ella mateixa.

MAS A MAZÓN: "QUAN FALTEN LES IDEES..."

   D'altra banda, ha apuntat que el líder del PP, Carlos Mazón, té dos problemes: "Donar-se a conéixer i la falta d'alternativa al Botànic". Així, davant les acusacions de Mazón sobre "el procés silenciós" que, al seu juí, està aplicant el Consell en material lingüística, cultural i d'aigua, ha replicat que és "molt irresponsable tornar a anar amb eixe cartell a les eleccions" i que li fa sentir "molt insegura com a valenciana". "Jo no vull un govern en el qual impere el soroll i no el diàleg", ha recalcat.

   En eixe sentit, ha lamentat que el PP, en lloc d'estar "orgullós com tots de ser una societat bilingüe", usa la llengua "una vegada i una altra per a confrontar, dividir i traure rèdit electoral". "Estem farts de veure-ho", ha assenyalat. Així, ha insistit que Mazón no té cap alternativa al Botànic com es veu en les Corts on "els diputats 'populars' es queixen amb molt sorolls, però mai presenta una alternativa, ni una aportació, ni una crítica constructiva".

   De la mateixa manera, ha assenyalat que aquesta política de divisió amb la llengua també l'empren amb el transvasament Xuquer-Segura quan aquest Consell "ha aconseguit garantir fins el 2026 l'aigua als agricultors" del sud. "És molt trist que portem 15 o 20 anys parlant d'aquests temes perquè són els únics en els quals el PP està còmode, no està còmode parlant de com millor la situació de les víctimes de la violència masclista, les nostres empreses o la sanitat, només està còmode en la confrontació", ha recalcat. "Quan falten les idees...", ha assenyalat.

   Així mateix, sobre la reforma del delicte de sedició, ha assenyalat que la situació actual de Catalunya "hui és molt major que fa uns anys" quan "no es parlava en els mitjans d'una altra cosa que del conflicte català". Per contra, ha destacat que aquest Govern central ha aconseguit "acostar postures i que el diàleg impere, que és el que ha de ser la Política, i reduir el soroll i la conflictivitat". A més, ha destacat que aquesta reforma del Codi penal s'homologa al "dret europeu i això sempre és un encert".

   Preguntada per una possible ajuda de Vox al PP per a accedir al Consell, ha replicat: "Vox i ajuda no em casa" i en eixe sentit ha advertit que Castella i Lleó és "un exemple de com equivocar-nos i es pot anar cap a arrere en els avanços socials aconseguits": "Si el PP vulgues a la Comunitat Valenciana involucionar i tirar per terra els drets aconseguits haurà d'explicar-ho a la ciutadania".

   Mas ha assenyalat que el balanç de la dos legislatures del Botànic és "molt més que positiu", sense voler ser "autocomplaciente", perquè "s'ha parlat més de política que de corrupció" i "s'ha aconseguit tornar a posar en el mapa la ciutadania enfront de les polítiques abusives" i s'han aconseguit engegar mesures que "han vingut per a quedar-se" enfront de l'"erm que va deixar el PP".

SOSTRE DE CRISTALL

   D'altra banda, ha apuntat que la sensació de ser qüestionada la té no només ara, per ser nomenada substituta d'Oltra al capdavant de la vicepresidència, sinó que li persegueix des que fa 12 anys va entrar en política i ho ha atribuït a ser "dona i jove".

   Ha explicat que quan era regidor amb 20 anys a Crevillent --la seua localitat natal-- ja li deien que si el seu portaveu li contestava les preguntes per escrit i en eixir algun li va assenyalar sorprés que sí sabia de què parlava; o li han qüestionat com vestia en entrar en el Consell, si era becària o directora general. Per açò, ha recalcat la importància d'ajudar altres dones a trencar els sostres de cristall. "Ser dona, jove i fer política a aquest nivell és orgull", ha postil·lat.

colaboracio

col.labora la Conselleria de Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana amb una subvenció de 31.999,98 € para el foment de valencià