Publicado 01/07/2022 13:14

Mas s'estrena com a portaveu reivindicant l'Estatut: "Quaranta anys després ens segueix guiant un futur de llibertat"

La nova vicepresidenta i consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives de la Generalitat, Aitana Mas, rep la cartera del seu càrrec
Jorge Gil - Europa Press

   VALÈNCIA, 1 jul. (EUROPA PRESS) -

   La nova vicepresidenta portaveu de la Generalitat, Aitana Mas, ha iniciat la seua primera compareixença després del ple de govern reivindicant el 40 aniversari de l'Estatut d'Autonomia de la Comunitat Valenciana.

   "Quaranta anys després, ens segueix guiant cap a un futur de cohesió, concòrdia, il·lusió, diversitat i també llibertat", ha manifestat després de la reunió dels consellers celebrada a Benicàssim (Castelló), localitat on en 1981 es van reunir en un hotel els artífexs de l'Estatut.

   Eixa trobada, ha recordat Mas, va ser "testimoniatge mut" de la redacció d'un document que va donar resposta a "les ànsies d'autonomia de la societat valenciana".

   De fet, els redactors van plantar en els jardins de l'Ajuntament de Benicàssim una magnòlia que "ha crescut i florit com el nostre Estatut", ha proclamat la vicepresidenta abans de llegir els acords setmanals del Consell i de convidar a la ciutadania a assistir aquest dissabte al concert programat pel 40 aniversari en la plaça de bous de València.

   Mas, que s'ha estrenat saludant als periodistes als quals s'enfrontarà cada setmana, va prendre possessió aquest dijous i va arreplegar la cartera de la Vicepresidència i Conselleria d'Igualtat de mans de Mónica Oltra, qui va dimitir la setmana passada després de la seua imputació pel presumpte encobriment dels abusos del seu ex-marit a una menor tutelada.

colaboracio