El màster Permea convida a participar en una marató de visites a les exposicions del CCCC

El Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana celebrarà els pròxims dies 3 i 4 de desembre el 'Hackatón de mediació', una activitat que forma part del programa experimental en mediació i educació a través de l'art Permea.
GVA
Publicado: martes, 29 noviembre 2022 18:51

   VALÈNCIA, 29 Nov. (EUROPA PRESS) -

   El Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana celebrarà els pròxims dies 3 i 4 de desembre el 'Hackatón de mediación', una activitat que forma part del programa experimental en mediació i educació a través de l'art Permea.

   Durant dos jornades, les alumnes d'aquest màster proposen una sèrie de visites comentades i experiències de mediació, prenent les exposicions que es mostren actualment al Centre del Carme Cultura Contemporània com a punt de partida.

   Es tracta d'una activitat d'accés gratuït --amb inscripció prèvia-- que forma part de Permea Obert, la línia d'activitats públiques del màster Permea, explica el Consorci de Museus.

   Els seminaris i activitats d'aquest programa aprofundixen en temes del programa i conviden a la ciutadania a conéixer de primera mà la relació entre l'art i l'educació.

   El 'Hackatón de mediación' "ofereix l'oportunitat d'indagar en els processos d'intercanvi que es produïxen en visitar una exposició i explorar formes d'activació dels elements expositius perquè es configuren com a dispositius de pensament contemporani autònoms, a partir de les obres artístiques i prenent la visita guiada com a referència".

   "En 2017 vam crear un programa experimental de mediació i educació a través de l'art, després de detectar la necessitat d'una major definició i formació de professionals en aquestes matèries, aplicades a l'àmbit cultural i museístic. En 2018 li vam donar forma creant i impulsant el màster Permea, que ja va per la cinquena edició i cada any té un millor acolliment", assegura en un comunicat el director del CCCC i del Consorci de Museus, José Luis Pérez Pont.

   El 'Hackatón de mediació' proposa dos jornades intensives de treball entorn de les exposicions del CCCC. Durant la trobada, i guiats per tres professionals de l'educació i mediació en museus que actuaran com a tutors, les alumnes de Permea dissenyaran formes d'aproximació a les exposicions que involucren cossos i subjectivitats d'un ampli ventall de públics.

TUTORS

   Aquest curs 2022-23 els tutors que acompanyaran a l'alumnat seran l'artista i educador Jordi Ferreiro i Desmusea, col·lectiu artístic i de mediació cultural digital format per Clara Harguindey i Daniel Pecharromán.

   El treball i creació de l'alumnat es farà entre el dijous 1 i el divendres 2 de desembre, mentre que les activacions i mediacions dirigides al públic se celebraran el dissabte 3 i el diumenge 4 de desembre en diferents horaris. La trobada és gratuïta amb inscripció prèvia fins a completar l'aforament.

colaboracio

col.labora la Conselleria de Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana amb una subvenció de 31.999,98 € para el foment de valencià