Matteo Salvini anuncia un cens de gitanos encara que "desgraciadament ens els hàgem de quedar"

Los líderes de la extrema derecha europea en Coblenza
FRENTE NACIONAL FRANCÉS - Archivo
Publicado 18/6/2018 18:44:58CET

ROMA, 18 Jun. (EUROPA PRESS) -

El ministre d'Interior italià, Matteo Salvini, ha anunciat aquest dilluns que el Ministeri reprendrà un pla per a l'elaboració d'un cens de població gitana a Itàlia per tenir "una fotografia de la seua situació" i s'ha lamentat que almenys als gitanos italians "desgraciadament te'ls has de quedar".

"Tractem d'entendre com intervenir refent el que al seu moment es va dir cens (...) per tenir una fotografia i comprendre així del que estem parlant", ha afirmat Salvini en declaracions al canal Telelombardia. "Desgraciadament, als gitanos italians te'ls has de quedar a Itàlia", ha lamentat.

Salvini ha anunciat a més que estan "treballant en l'expulsió dels presos estrangers que es troben a Itàlia" i ha defensat aconseguir acords amb els països d'origen. "Això significa treballar amb Romania, Albània i Tunísia, que desgraciadament estan entre els països amb major població carcerària", ha indicat.

L'oposició del Partit Democràtic ha respost immediatament aquestes declaracions de Salvini, que ha qualificat de "esgarrifoses" perquè "recorden a les polítiques nazis", en paraules del senador Edoardo Patriarca. La també senadora del PD Teresa Bellanova ha assenyalat a Salvini i ha advertit que "prompte arribarem a la defensa de la raça italiana". "Aquests són els qui defensen la Constitució", ha criticat.

El propi Salvini ha respost les crítiques a través d'un missatge de Facebook en el qual se sorprèn per la repercussió de les seues paraules. "Alguns parlen de xoc. Per què? Crec que que pense també en els xiquets pobres que són educats en la il·legalitat", ha argumentat.

colaboracio