Màxim Huerta dimiteix com a ministre de Cultura i Esport

Màxim Huerta
EUROPA PRESS
Publicado 13/6/2018 19:09:41CET

MADRID, 13 Jun. (EUROPA PRESS) -

El ministre de Cultura i Esport, Màxim Huerta, ha anunciat aquest dimecres 13 de juny la seua dimissió com a titular d'aquest departament, tal com ha assenyalat durant una roda de premsa que ha tingut lloc en la seu del Ministeri. Prèviament, Huerta ha acudit al Palau de la Moncloa per a comunicar la seua decisió a Pedro Sánchez.

Huerta, que va prendre possessió del seu càrrec el passat 7 de juny, ha presentat la seua dimissió després que 'El Confidencial' haja publicat aquest dimecres informació relativa a les dos sentències que al maig de 2017 li van imposar una multa per haver defraudat Hisenda 218.322 euros al llarg de tres exercicis fiscals, durant la seua etapa de col·laborador en un programa de televisió.

Màxim Huerta Hernández va nàixer en el municipi valencià d'Utiel, el 26 de gener de 1971. Llicenciat en Ciències de la Informació per la Universidad San Pablo-CEU de València, compta també amb un Master en Disseny gràfic i il·lustració editorial per l'Institut Europeu de Disseny de Madrid.

Com a periodista, ha exercit de presentador de l'edició de nit d'Informatius Telecinco, per a passar a conduir l'edició matinal de la cadena privada al setembre de 2004. Ha treballat onze anys en 'El programa de AR' (Telecinco), on va ser copresentador de l'espai matinal.

Segons l'Acadèmia de les Ciències i les Arts de la Televisió, de la qual és membre, entre 1996 i 1999 va treballar en Televisió Valenciana --Canal 9 i Punt 2-- com a presentador i editor de Notícies. També en el canal autonòmic ha exercit com a redactor dels seus serveis informatius i com a enviat especial a França.

Així mateix, en els anys 1995-1996 va ser cap de Política 'Diario Valencia 7 Días' i redactor del diari 'Las Provincias', a València. En 1995 és nomenat director de 'Prensa Comarcal' (València) i també ha col·laborat en emissores de ràdio com Ràdio 5 de Ràdio Nacional d'Espanya a Utiel i Ràdio 97.7 a València.

En relació amb la seua faceta d'escriptor, destaca 'La noche soñada', amb la qual va obtindre el Premi Primavera de Novel·la en 2014. També és autor de l'obra de teatre 'Más Sofocos', al costat del director Juan Luis Iborra, i la peça de microteatre 'Me quedo muerta'.

colaboracio