Màxim Huerta, el ministre més breu de la democràcia espanyola després de set dies al capdavant de Cultura i Esport

El nou ministre de Cultura i Esport, Màxim Huerta
Europa Press
Publicado 13/6/2018 19:14:40CET

MADRID/VALÈNCIA, 13 Jun. (EUROPA PRESS) -

El fins ara ministre de Cultura i Esport, Màxim Huerta, ha durat una setmana al capdavant d'aquesta cartera, convertint-se així en el ministre més breu de la democràcia espanyola després de la seua dimissió a causa de les informacions sobre les condemnes per frau fiscal que se li van imposar en 2017.

Amb només set dies de mandat, el valencià ha superat en brevetat a l'exministre d'Agricultura, Pesca i Alimentació, José Luis García Ferrero, que va ser nomenat per Leopoldo Calvo-Sotelo i va exercir la major part del seu mandat en funcions durant 81 dies, entre el 13 de setembre de 1981 i el 2 de desembre d'eixe mateix any.

També a l'exministre d'Economia, Indústria i Competitivitat de la passada legislatura, Román Escolano, qui amb a penes 85 dies de mandat al capdavant d'aquesta cartera també va estar a punt d'aconseguir un 'rècord' de poca durada després de la seua eixida al costat de la resta de l'Executiu per la moció de censura presentada pel PSOE contra el Govern de Mariano Rajoy.

Aquestes trajectòries contrasten amb la de l'exministre d'Hisenda i Funció Pública, Cristóbal Montoro, qui també va eixir del seu càrrec amb l'últim Govern de Rajoy.

Montoro va exercir la seua tasca com a ministre entre els anys 2000 i 2004 amb el Govern de José María Aznar, i des de l'any 2011 amb l'Executiu de Mariano Rajoy, la qual cosa li converteix en el ministre que més temps s'ha encarregat de les funcions de la cartera d'Hisenda.

El nomenament de Huerta va ser publicat en el BOE dijous passat 7 de juny i eixe mateix dia ja va prometre el seu càrrec davant el rei Felip VI i posteriorment va rebre de les mans del ministre ixent Íñigo Méndez de Vigo la cartera de Cultura i Esport en la seu ministerial.

colaboracio