Méndez de Vigo: "Rajoy no dimiteix perquè creu que el que necessita Espanya és estabilitat"

Roda de premsa d'Iñigo Méndez de Vigo després del Consell de Ministres
Europa Press
Publicado 28/5/2018 10:53:20CET

Afirma que el president acudirà al debat de la moció a defensar el fet per "dignitat i valor"

MADRID, 28 May. (EUROPA PRESS) -

El ministre d'Educació, Cultura i Esport, Íñigo Méndez de Vigo, ha assegurat aquest dilluns que "el president del Govern central és una persona que no dimiteix perquè creu que el que necessita Espanya és estabilitat i l'estabilitat la dona el Govern central, no una moció de censura". "Li puc assegurar que el president del Govern espanyol no dimitirà", ha sentenciat.

En una entrevista de COPE recollida per Europa Press, el també portaveu del Govern espanyol es referia a les possibles conseqüències de la moció de censura presentada pel PSOE de Pedro Sánchez al fil de la sentència condemnatòria del PP pel cas Gürtel, una maniobra que, segons el seu judici, és una "frivolitat" que obeeix exclusivament a la seua "ambició" per arribar a la Moncloa.

Per a Méndez de Vigo, és evident que Sánchez ha traït al Govern central perquè 48 hores abans de presentar la seua moció havia recolzat les mesures de l'Executiu a Catalunya. Critica a més que registrara la iniciativa "quasi amb nocturnitat", quan "és una cosa molt seriosa que afecta l'estabilitat d'Espanya".

En aquesta línia, ha parafrasejat al secretari d'Organització del PSOE, José Luis Ábalos, que l'any 2017 va dir en rebutjar el seu suport a la moció de censura presentada per Podem contra el Govern espanyol que una moció de censura "es treballa, es construeix i se busquen els suports abans de presentar-la i fins i tot d'anunciar-la". Ara, afirma, Sánchez ha incorregut en aquests mateixos errors.

"L'ansietat, l'ambició de ser president del Govern central després d'haver perdut dues eleccions, es veu clarament en el senyor Sánchez, que la presenta sense suports, sense programa, només perquè vol ser president del Govern central", ha assegurat, per incidir que per al líder del PSOE "és més important" la seua pròpia aspiració "que l'estabilitat" d'Espanya.

colaboracio