Merkel torna a rebre asseguda un líder internacional pels seus problemes de salut

Publicado 16/7/2019 17:40:44CET

BERLÍN, 16 Jul. (DPA/EP) -

La cancellera alemanya, Angela Merkel, ha rebut asseguda la primera ministra de Moldàvia, Maia Sandu, com ja va fer amb la mandatària danesa, Mette Frederiksen, la setmana passada, a causa dels tremolors que pateix.

Merkel i Sandu han escoltat assegudes els himnes nacionals dels seus respectius països, encara que després han caminat juntes davant la formació d'honor de l'Exèrcit alemany.

És la segona vegada que Merkel opta per estar-se asseguda durant la recepció d'un líder internacional per evitar els tremolors que ha patit les darreres setmanes.

La primera vegada que aquests tremolors van sorprendre Merkel en ple acte oficial va ser el passat 18 de juny amb el president ucraïnès, Volodímir Zelenski. Aleshores, els va atribuir a una deshidratació momentània i va descartar problemes greus de salut.

No obstant això, va patir un episodi semblant el passat 10 de juliol, en rebre a Berlín el primer ministre de Finlàndia, Antti Rinne. "Però estic bé, no ha d'haver-hi preocupació per mi", va assegurar a la premsa.

La cancellera alemanya es va limitar a explicar aleshores que es tracta d'un procés" físic que encara no ha acabat i que confia que "un dia, de la mateixa manera que ha arribat, se n'anirà".

colaboracio