Publicado 24/02/2021 18:37CET

Més de 100.000 valencians ja han rebut les dosis de la vacuna contra la covid

Archivo - Arxiu - Vials de vacunes
ROBER SOLSONA-EUROPA PRESS - Archivo

VALÈNCIA, 24 Feb. (EUROPA PRESS) -

Més de 100.000 valencians ja han rebut les dosis de la vacuna contra la covid. En concret, 100.996 persones a la Comunitat Valenciana ja estan immunitzades contra el SARS-CoV-2, segons l'última actualització de dades de la Conselleria de Sanitat.

La Comunitat Valenciana ha administrat un total de 288.735 dosis de la vacuna contra el coronavirus. Per províncies, 35.942 a Castelló, 103.319 a Alacant i 149.474 a València.

La campanya de vacunació contra el coronavirus va començar en la Comunitat Valenciana el diumenge 27 de desembre en set residències de majors. Segons les últimes dades facilitades per la Conselleria la passada setmana, el 95% de les persones internes i empleades en residències de majors i de diversitat funcional ha rebut almenys la primera dosi i un 61% de la xarxa ja està immunitzat en haver completat la segona.

Per la seua banda, el 8 de gener es va començar amb el procés de vacunació del personal sanitari de primera línia amb el repartiment de dosis de la vacuna de Pfizer de manera simultània entre tots els Departaments de Salut de la Comunitat Valenciana, tant en atenció primària com en hospitalària.

En els centres privats, la vacunació en personal de primera línia es va iniciar el passat 2 de febrer. En concret, els primers a rebre els vials van ser els sanitaris de l'IVO, Quirón Torrevella, Intermutal Llevant, Casa de la Salut, Clínica de Benidorm i Vithas Consuelo.

Així mateix, el 17 de febrer va ser el torn dels majors de 90 anys i dels centres de dia i aquest setmana ha començat també la vacunació al grup de persones de majors de 80 anys, així com a grans dependents no institucionalitzats, aquelles persones amb necessitat d'intenses mesures de suport i que viuen en les seues cases.

colaboracio