Més de 200 agents a Alacant i Elx integren el dispositiu per al partit entre Espanya i el Marroc

Archivo - Arxiu - Comissaria de Policia Nacional d'Elx (Alacant)
POLICÍA NACIONAL - Archivo
Publicado: lunes, 5 diciembre 2022 18:41

   ALACANT, 5 Dic. (EUROPA PRESS) -

   La Policia Nacional i la Policia Local han organitzat un dispositiu preventiu especial de seguretat conjunt a les localitats d'Alacant i Elx, amb motiu del partit d'aquest dimarts entre Espanya i el Marroc, d'octaus de final del Mundial de futbol. Participaran més de 200 agents de les unitats especials, per a garantir la seguretat i evitar possibles incidents, disturbis i actes incívics.

   En el dispositiu intervindran les Unitats d'UPR, GOR, Brigada Mòbil i Servici de Protecció i Seguretat Aèria (drons) de la Policia Nacional, així com el Grup Operatiu d'Intervenció Ràpida (GOIR) i les unitats de Trànsit, Barris i USEC de la Policia Local, que estaran distribuïdes per tota la ciutat amb especial atenció a les zones on preventivament es concentren els aficionats, segons ha informat el cos policial en un comunicat.

   L'operatiu s'ha coordinat en una reunió conjunta entre tots dos cossos de seguretat i donarà començament aquest dimarts abans del partit, sobre les 15.30 hores. Així mateix, una vegada finalitze la trobada --al voltant de les 18.00 hores-- es reforçarà el dispositiu.

   Tots dos cossos de seguretat compten amb "experiència i coordinació de dispositius conjunts i la finalitat és anticipar-se a qualsevol possible altercat". A més, participaran les unitats de trànsit, en cas que calguera realitzar desviaments o regular-lo, sobretot a la plaça del Mar on en altres ocasions els aficionats han acudit a celebrar les victòries, segons les mateixes fonts.

   La Policia ha recordat que està prohibit l'ús de bengales i coets, per la qual cosa ha fet una crida a evitar la seua utilització, doncs en altres celebracions s'han produït cremades i lesions i poden arribar a ocasionar dany en el mobiliari públic.