Publicado 03/10/2022 16:52

Més de 25 showcases i concerts amplien la programació de la Fira Trovam!-Pro Weekend

Més de 25 showcases i concerts amplien la programació de la Fira Trovam!-Pro Weekend
TROVAM

   CASTELLÓ, 3 Oct. (EUROPA PRESS) - -

   El Pro Weekend Fest estendrà la seua activitat en aquest 2022 fins a les sales de concerts i diversos espais culturals del centre de la ciutat de Castelló de la Plana. Com a part fonamental de la Fira Valenciana de la Música Trovam!, el Pro Weekend Fest programarà entre el 2 i el 5 de novembre més de 25 showcases i concerts de bandes i solistes castellonencs, nacionals i internacionals. A més, en coordinació amb la Fira, desenvoluparà també un apartat professional que inclourà conferències, tallers, taules redones i presentacions en sales.

   El Pro Weekend Fest recupera així l'esperit més independent de les primeres edicions quant a la seua activitat, amb el propòsit d'ampliar les aliances i donar suport als diferents protagonistes del món de la música tant a nivell nacional com aconseguint mercats d'altres països. La seua activitat es repartirà en les sales de concerts Because, Escola de Calor, Pub Terra i Salatal, a més del Teatre del Raval, tots ells de la ciutat de Castelló.

   Els noms que actuaran en directe entre el 2 i el 5 de novembre són A/Ipaca (Itàlia), Belau (Hongria), Boni Macaroni (Països Baixos), Evelinn Trouble (Suïssa), James Hargreaves (el Regne Unit), Panic Shack (el Regne Unit), Roofman (Països Baixos), St. Solaire (Països Baixos) i We Bless This Mess (Portugal/el Regne Unit).

   En el apartado nacional aparecen Agoraphobia, Carolina Otero & The Someone Elses, Chaqueta de Chándal, Cloaca, Galgo Lento, Go Cactus, I Am Dive, Pantocrator, Sienna y el grupo que consiguió revolucionar la industria con una sola canción creada para un festival, The Garlic Phantoms. La música de Castelló cuenta con la alcorina Nadia Sheikh, aunque lleva años conduciendo su carrera desde Londres, Falsonueve, Montefuji, Perfecto Miserable, The Black Beat, Udelgrau, Wild Alkman y Wombats Revenge.

   La idea global del Pro Weekend Fest va més enllà dels concerts en viu, encara que sí són una part important de les atraccions de la seua programació. El concepte apunta a crear un lloc de trobada dels protagonistes dels diversos àmbits que conflueixen en la música.

   Artistes, mánagers, programadors, periodistes, agitadors culturals i el públic es reuneixen durant quatre dies amb la finalitat d'establir vincles que puguen afavorir a cadascun d'ells dins dels seus respectius àmbits. Una cita pensada per i per a amants de la música i que reivindica les sales de música com a llocs culturals imprescindibles en la formació i desenvolupament musical dels artistes.

   Un projecte que suma, complementa i amplifica les accions de la Fira. Pro Weekend va nàixer en 2015, com una trobada nacional i amb vocació internacional, convertint-se en pioner dins de la Comunitat Valenciana d'aquest tipus de trobades que recolzen l'activitat de les bandes emergents, les sales de concerts i les iniciatives de tots els que participen en l'escena musical. Va ser un dels primers esdeveniments a rebre la distinció Mediterranew Musix de la Generalitat Valenciana.

   Durant l'edició de 2016 es va gestar la vinculació amb la trobada de la música valenciana Trovam!, donant pas a la Fira Valenciana de la Música Trovam!-Pro Weekend. En aquests anys, aquesta unió ha permès veure en viu per primera vegada a moltes formacions amb guanyes de fer camí en el món de la música, al costat d'altres amb èxit ja reconegut a nivell general. En el llarg llistat apareixen Derby Motoreta's Burrito Kachimba, Kitai, Digger & The Pussycats, León Benavente, Biznaga, Modelo de Respuesta Polar, Smile, La Habitación Roja, Sidonie, Rufus T. Firefly, al costat de Texxcoco, Pavvla, Kings of The Beach, Tomaccos, Cintia Lund, Solo Astra, Ganges o Nunatak, entre uns altres.

   L'abonament per als quatre dies del Pro Weekend té un preu especial de promoció de 20 euros, que permetrà assistir a totes les actuacions i a les conferències del programa professional, el mateix preu per als abonaments professionals, que permetran accedir al banc de dades, a més de totes les activitats previstes per al públic en general.