Més de 450 detinguts en els disturbis durant la novena jornada de vaga a França

Desplegament policial durant les protestes per la reforma de les pensions a París
Europa Press/Contacto/Gerard Cambon
Publicado: viernes, 24 marzo 2023 12:15

   MADRID, 24 Mar. (EUROPA PRESS) -

   Els disturbis registrats durant les protestes convocades dijous contra la reforma de les pensions van concloure en tota França amb més de 450 detinguts, segons ha informat el ministre de l'Interior, Gérald Darmanin, que ha denunciat actes de violència contra membres de les forces de seguretat i béns públics.

   En concret, el Ministeri té constància de 457 arrests, de nou amb París com a principal epicentre en la novena jornada de parades massives. Només a la capital s'han registrat més de 900 incendis, ha explicat Darmanin en una entrevista aquest divendres en la cadena CNews.

   Al ministre li preocupa la "radicalització" observada en certs grups, ja que si bé l'àmplia majoria dels manifestants van protestar de manera pacífica contra les reformes, les autoritats han estimat que entre 1.000 i 1.500 individus han protagonitzat incidents a París.

   Darmanin també ha donat compte d'un recompte "difícil", el de policies i gendarmes ferits, que ascendeix a 441. No obstant açò, també ha promès que se sancionarà qualsevol tipus d'excés que hagen pogut cometre de manera "individual" els agents i ha anunciat que ja hi ha obertes onze investigacions referent a açò.

   El Govern, per boca també del president, Emmanuel Macron, ha condemnat la violència en les manifestacions, que s'han empitjorat en els últims dies després de l'aprovació parlamentària d'una reforma que planteja, entre altres mesures, elevar a 64 anys l'edat de jubilació i ampliar el període de cotització requerit per a cobrar la pensió.

   Els sindicats, mobilitzats en bloc des del mes de gener, han advertit que seguiran amb les parades.

col.labora la Conselleria de Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana amb una subvenció de 31.999,98 € para el foment de valencià