Més d'un centenar de periodistes reclamen davant del Suprem respecte al seu dret al secret professional

Concentració davant del Tribunal Suprem de Madrid contra l'atac a la lliberta
Oscar del Pozo - Europa Press
Publicado 14/12/2018 18:39:30CET

MADRID, 14 Dic. (EUROPA PRESS) -

Més d'un centenar de periodistes i professionals de la comunicació s'han concentrat aquest divendres davant de la seu del Tribunal Suprem per reclamar el seu dret al secret professional i denunciar l'"insòlit" atac a la llibertat de premsa després dels escorcolls a les redaccions d'Europa Press i el 'Diario de Mallorca' a les Balears, en què es va confiscar material professional i personal de dos periodistes que investiguen un cas de corrupció.

'El secret no es toca', 'Sense periodisme no hi ha democràcia' o 'Jutge, respecta el nostre dret' són algunes de les reclamacions que s'han pogut sentir durant la concentració, que ha tingut lloc aquest migdia a la plaça de la Villa de París, a Madrid, amb la presència del president executiu d'Europa Press, Asís Martín de Cabiedes, i del president de Prensa Ibérica, Javier Moll, que edita el 'Diario de Mallorca'.

En declaracions als nombrosos mitjans de comunicació que han cobert l'acte, Javier Moll ha mostrat el seu suport "al treball dels periodistes" i que "puguen fer la seua tasca sense els "tristos esdeveniments" que suposen i que han tingut lloc aquests dies. "És senzillament una mostra de solidaritat amb els periodistes i el seu treball", ha subratllat.

Per al president de Prensa Ibérica, el que ha passat aquesta setmana a les redaccions d'aquests mitjans és "gravíssim" perquè "s'ataca el dret del periodista a protegir les seues fonts, la qual cosa és una manera d'impedir la possibilitat d'informar d'una manera lliure i que siga eficient per als receptors d'aquesta informació".

En aquest sentit, el president executiu d'Europa Press, Asís Martín de Cabiedes, ha recordat que s'ha presentat una querella criminal conjunta contra el jutge que va dictaminar l'entrada en aquests dos mitjans de comunicació. "Per a nosaltres és un fet extraordinàriament greu", ha destacat Martín de Cabiedes.

"La situació de les persones que es trobaven a la nostra delegació en aquell moment i com van ser atropellades per la policia és absolutament impresentable. La manera en què se li va requisar el telèfon mòbil, com van arrancar literalment els ordinadors de les taules i se'ls van endur ho considerem absolutament inacceptable", ha afirmat Martín de Cabiedes.

Així mateix, el president d'Europa Press ha assegurat que Prensa Ibérica i l'agència que dirigeix no "escatimaran esforços" a portar el cas als tribunals "fins al final".

colaboracio