Publicado 15/06/2021 18:35CET

Michelle Alonso i Ricardo Ten, abanderats d'Espanya en els Jocs Paralímpics de Tòquio

Michelle Alonso i Ricardo Ten seran els banderers d'Espanya en els Jocs Paralímpics de Tòquio
CPE

   MADRID, 15 juny (EUROPA PRESS) -

   La nadadora Michelle Alonso i el ciclista Ricardo Ten seran els banderers d'Espanya en la cerimònia d'inauguració dels Jocs Paralímpics de Tòquio, que es disputaran del 24 d'agost al 5 de setembre, ha confirmat aquest dimarts el Comité Paralímpic Español (CPE).

   El Comité Executiu del CPE ha designat a Alonso i Ten per entendre que són "representants exemplars dels valors paralímpics", a més de destacar "la seua implicació i compromís amb el moviment paralímpic espanyol i l'excel·lent imatge pública que tots dos projecten a la societat".

   Tant el Comité Olímpic Internacional (COI) com el Comité Paralímpic Internacional (CPI) van determinar que, per primera vegada en la història, en la ciutat nipona una parella d'esportistes, un home i una dona, puga portar junts la seua ensenya nacional.

   Alonso serà la primera banderera espanyola amb discapacitat intel·lectual, mentre que tant ella com ell seran els primers a representar a federacions espanyoles que mai abans havien tingut esportistes com a portadors de la bandera, la Federació Espanyola d'Esports de Persones amb Discapacitat Intel·lectual (FEDDI) i la Real Federació Espanyola de Ciclisme, respectivament.

   La de Tenerife Michelle Alonso, de 27 anys, va ser campiona paralímpica dels 100 metres braça en categoria de discapacitat intel·lectual (S14) a Londres 2012 i Río 2016, una cita en la qual ja va ser abanderada de la cerimònia de clausura. Posseïx la millor marca mundial en aquesta prova, amb un temps de 1:12.61, i ha participat en Campionats d'Espanya de natació competint contra nadadores sense discapacitat.

   El valencià Ricardo Ten debutarà com a ciclista amb 45 anys en uns Jocs Paralímpics, després d'haver participat en cinc edicions anteriors en natació, en el qual havia sigut un absolut guanyador amb un total de tres medalles d'or, una de plata i dos de bronze. Sobre les dos rodes, Tín ha aconseguit cinc Campionats del món entre 2018 i 2021 tant en pista com en carretera.

colaboracio