Mínguez confia que no hi haurà vaga al gener: "Estem considerablement millor que altres CCAA"

Archivo - El conseller de Sanitat, Miguel Mínguez,  en una imatge d'arxiu
INMA CABALLER/CORTS - Archivo
Publicado: miércoles, 30 noviembre 2022 11:43

   VALÈNCIA, 30 Nov. (EUROPA PRESS) -

   El conseller de Sanitat, Miguel Mínguez, ha confiat aquest dimecres en què no hi haurà vaga el pròxim 17 i 18 de gener perquè en recursos humans i en infraestructures la Comunitat Valenciana està "considerablement millor" que altres autonomies i a més preveu que les reivindicacions que li ha traslladat CESM --únic sindicat que ha realitzat aquest avís de parada-- se solucionen "moltíssim abans" que comence l'any.

   Mínguez, en declaracions als mitjans, s'ha referit així a l'avís de CESM de convocar una vaga per als pròxims 17 i 18 de gener davant la situació actual i els "problemes" de la sanitat pública valenciana que, segons el sindicat mèdic, són "exactament les mateixes" que en altres comunitats autònomes "per a plantejar un conflicte".

   Sobre aquest tema, el conseller ha assenyalat que és "un avís de vaga condicionat al diàleg continuat amb Sanitat" i ha recalcat que el sindicat mèdic és "conscient que la conselleria el té obert de manera permanent". A més, ha recordat que s'ha reunit en les últimes 48 hores amb els sis sindicats que integren la Taula de Sanitat i que "l'únic que ha plantejat eixe avís de vaga condicionat a un diàleg" ha sigut CESM.

   En qualsevol cas, ha recalcat que analitzaran "detalladament" les reivindicacions que els ha traslladat i que veu "molt viable" que algunes d'elles "se solucionen moltíssim abans del mes de gener".

   Mínguez ha subratllat que les circumstàncies de la Comunitat Valenciana són "molt diferents" de la resta de comunitats ja que en els últims sis mesos s'ha fet una inversió en Recursos Humans "única en la nostra història": "S'han creat 6.007 llocs de treball i d'ells 1.174 són de metges --el 20% de totes les creades--, amb el que el ràtio de metge en Atenció Primària per pacient s'ha aconseguit disminuir a nivells únics".

   A més, dels recursos humans ha assenyalat que la Comunitat Valenciana "part d'unes infraestructures de centres de salut, d'infraestructures informàtiques i d'infraestructures de suport al diagnòstic complementàries a les històries clíniques, que es podran veure a partir del primer trimestre de l'any que ve, que estem considerablement millor" que altres comunitats. Per tot açò, confia que no hi haurà vaga.

colaboracio

col.labora la Conselleria de Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana amb una subvenció de 31.999,98 € para el foment de valencià