Mínguez sobre les restriccions Covid en les residències de majors: "Farem el que diga la Ponència d'Alertes"

Archivo - Arxiu - El conseller de Sanitat, Miguel Mínguez
INMA CABALLER/CORTS - Archivo
Publicado: martes, 29 noviembre 2022 12:51

   CASTELLÓ, 29 Nov. (EUROPA PRESS) - -

   El conseller de Sanitat i Salut Pública, Miguel Mínguez, ha assegurat aquest dimarts que la Conselleria farà el que dicte la Ponència d'Alertes nacional quant a les restriccions Covid en les residències de majors de la Comunitat Valenciana.

   Mínguez s'ha pronunciat així davant els mitjans durant la roda de premsa que ha oferit per a presentar els pressupostos de Sanitat de l'any 2023 per a la província de Castelló.

   L'Associació Empresarial de Residències i Servicis a Persones Depenents de la Comunitat Valenciana (AERTE) ha tornat a reclamar eliminar les restriccions Covid de manera definitiva en les residències de majors, que registren el nombre de casos en usuaris més baix de les ultimes 48 setmanes. "Ja és hora de tornar a la normalitat", ha exigit la patronal.

   El titular de Sanitat ha explicat que "si la Ponència d'Alertes -que la componen experts en epidemiologia que tenen la major experiència en Covid- no canvia la política restrictiva en l'ambient soci-sanitari, la Conselleria no la canviarà".

   "Si ells ens recomanen que obriguem i deixem de tindre les restriccions, ho acatarem, però si ens diuen que les mantinguem, les mantindrem, doncs normalment les recomanacions les fan amb raonaments sustentats en bases científiques, ja que valoren molt la gravetat i la mortalitat", ha subratllat el conseller, qui ha recordat que la mortalitat durant l'última setmana a la Comunitat Valenciana va ser de 15 persones, "i tots eren majors".