Mínguez replica a AERTE que "totes les precaucions s'han de mantindre en el moment actual"

Archivo - Arxiu - Mans d'ancià
FUNDACIÓN HOSPITAL GENERAL DE VALÈNCIA - Archivo
Publicado: miércoles, 30 noviembre 2022 12:00

    VALÈNCIA, 30 Nov. (EUROPA PRESS) -

    El conseller de Sanitat, Miguel Mínguez, ha replicat a la petició d'AERTE d'eliminar les restriccions en centres de majors per a poder tindre "un Nadal el més normal possible" que "totes les precaucions s'han de mantindre en el moment actual" pel creixement de les malalties respiratòries i a més és una decisió que no és competència exclusiva de la Comunitat.

   Sobre aquest tema, Mínguez ha explicat que Sanitat analitza les dades epidemiològiques per a avaluar si es poden relaxar les mesures de prevenció i que l'increment de les infeccions respiratòries que s'està registrat --"la més important és la covid però també és el virus sincitial respiratori (VSR), o la grip", ha assenyalat-- ho desaconsellen. Així, ha recordat que el SARS-CoV-2 "encara es manté" i de fet va causar 15 defuncions la setmana passada.

   A més, ha assenyalat que la desescalada en residències "no depèn exclusivament de la nostra autonomia" perquè la Comunitat Valenciana

   "fa cas de la reunió de ponències nacional" i ha aprofitat per a realitzar una crida a la població per a realitzar "un ús responsable de la mascareta aquest Nadal i al fet que es vacunen de la grip i de les dosis de reforç de la covid qui no ho ha fet.

   Per la seua banda, la vicepresidenta i consellera d'Igualtat, Aitana Mas, ha assenyalat que està al costat de Sanitat --com conselleria competent-- en converses amb AERTE des d'aquest estiu i ha assenyalat sobre aquest tema la importància que la població major fins als 70 anys estiga vacunada de les dosis de reforç per a "garantir la protecció dels usuaris dels centres".

   Mas ha coincidit a reclamar "prudència i precaució" a la població perquè el Nadal són "una dates perilloses" per a la propagació de la covid i "el virus segueix entre nosaltres".