Publicado 19/10/2020 17:06CET

El Ministeri de Sanitat constata una baixada dels casos de Covid-19 associats a brots en el sector agrícola

Escorxador d'aus
UGT FICA

MADRID/CASTELLÓ, 19 Oct. (EUROPA PRESS) -

En les últimes setmanes estan disminuint els casos de Covid-19 associats a brots en el sector agrícola, en comparació dels registrats en els mesos de juliol i agost, segons es desprèn de l''Informe de situació brots Covid-19 en el sector agrícola a Espanya', elaborat pel Centre de Coordinació d'Alertes i Emergències Sanitàries, i al que ha tingut accés Europa Press.

Precisament, aquest treball va a ser presentat aquest dilluns pel Ministeri de Sanitat en una reunió per videoconferència del Consell Interterritorial del Sistema Nacional de Salut, a la qual assistiran els consellers de Sanitat, i de la Conferència Sectorial d'Agricultura, amb l'assistència dels consellers responsables d'Agricultura.

Des que va finalitzar la desescalada fins al dijous 15 d'octubre
s'han comunicat un total de 8.488 brots amb 80.924 casos associats. Dels 8.488 brots notificats, 1.129 (13,3%) s'han produït en l'àmbit laboral. D'ells, 205 brots amb 8.334 casos associats s'han vinculat a treballadors del sector agrari en situacions de vulnerabilitat.

Els brots en el sector agrícola suposen el 2,4 per cent de tots els brots notificats en tots els àmbits i el 10,3 per cent dels casos associats a aquests brots. A més, des de l'última actualització, el passat 8 d'octubre, s'han notificat 14 brots amb 123 casos.

UN DE TEMPORERS A CASTELLÓ I UN ALTRE EN UN ESCORXADOR DE VALÈNCIA

En relació als temporers, des que va finalitzar la desescalada s'han notificat un total de 125 brots en temporers o empreses
hortofrutícolas amb 5.920 casos associats en onze comunitats autònomes. No obstant açò, des del 8 d'octubre, s'han notificat 7 brots amb 61 casos: dos a Andalusia, un a Granada amb 8 casos i un altre a Huelva amb 12 casos; un a Albacete (Castella-la Manxa) amb 21 casos; un a Tarragona (Catalunya) amb 6 casos; un a Castelló (Comunitat Valenciana) amb 5 casos i dos a La Rioja amb 9 casos.

Respecte a la situació en els escorxadors, des que va finalitzar la desescalada s'han notificat 51 brots en escorxadors o empreses càrniques amb 2.035 casos en deu comunitats autònomes, si bé des de l'última actualització (8 d'octubre) s'han notificat set brots amb 62 casos: dos a Terol (Aragó) amb 3 i 8 casos; un a València amb 8 casos i quatre a Girona (Catalunya), amb 16, 14, 7 i 5 casos.

Finalment, des de l'última actualització (8 d'octubre) no s'han notificat nous brots en altres empreses del sector agrícola, encara que sí s'ha actualitzat el nombre de casos de diversos brots (3 casos més a La Rioja i 30 més a Múrcia). Una vegada finalitzada la desescalada, s'han notificat un total de 29 brots amb 379 casos en altres empreses del sector agrícola.

"Encara que s'observa una disminució del nombre de casos associats a aquests brots en les últimes setmanes en comparació dels mesos de juliol i agost, encara se seguixen notificant brots en aquests àmbits amb un nombre mitjà elevat de casos/brot", resol l'informe.

colaboracio

Lo más leído

 1. 1

  Las naves Voyager detectan nueva física única del medio interestelar

 2. 2

  Abascal comunica al Congreso un préstamo de 736.000 euros para comprar su nueva casa

 3. 3

  La juez deja en libertad al bailarín Rafael Amargo y los otros tres detenidos

 4. 4

  El Congreso aprueba por amplia mayoría los presupuestos del Gobierno de Sánchez e Iglesias

 5. 5

  Profesores catalanes avisan por carta al PSOE: "No es que el castellano vaya a desaparecer, es que es ya residual"